Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA
Hungarian Society of Cardiology

Szívünk napja

További cikkeink

Jelenleg nincs a témában megjeleníthető hír
Életmód 2023.09.20. MKT
Az MKT legfrissebb hírei

Ennyire interaktív program még nem volt a Szívünk Napján, mint most!

Sztárfellépőkkel, színes programokkal, szakértő tájékoztatással, teljesen ingyenes szűrővizsgálatokkal és értékes nyereményekkel rendezik meg szeptember utolsó vasárnapján a 23. Szívünk Napját. Hazánk egyik legnagyobb lakossági egészségügyi eseményének főszereplője ezúttal az élethosszig tartó, élethossznövelő sport lesz. A Liget Élményfutáson egy csapatként áll rajthoz orvos és páciense. Helyszín: a Liget Budapest Projekt és a Néprajzi Múzeum Látogatóközpont és Park szabadtéri és fedett területei.


 „Magyarország Kormánya olyannyira elkötelezett a kardiovaszkuláris betegségek minél hatékonyabb kezelése és a szívbetegséggel élő honfitársaink gyógyítása mellett, hogy a soron következő magyar uniós elnökség egyik kiemelt prioritásává tesszük a kardiovaszkuláris betegségek elleni küzdelmet és egy európai cselekvési terv elfogadását tűztük ki célul elnökségi ciklusunk végére” – fogalmaz az eseményen ünnepélyes köszöntőt mondó Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár.

Szívünk hangja, sport, zene, főzés, varázslat

Fiatalok táncbemutatójával indul a színpadon 9:45-kor a hasznos és szórakoztató programsorozat, majd Kovácsovics Fruzsina zenekarával ad koncertet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A színpad ezt követően a „Szívünk Hangja” rajzverseny legjobbjaié lesz. Az életen át tartó sport jótékony hatásáról 11 órától osztja meg tapasztalatát Prof. Vágó Hajnalka, Kocsis Árpád, Dr. Durst János és Dr. Hartyánszky István. Fél 12-kor Zeneterápia veszi kezdetét Dr. Moretti Magdolnával és Szabó Attilával, a Csík zenekar zenészével. Szívesen-ízesen-sportosan címmel fél 1-től beszélget és főz Erdei Zsolt és Schenker Horváth Kinga, majd kezdődik az Okostányér Erdélyi Alízzal

Folyamatosan frissülő részletek, időpontok, fellépők: QR-kód ingyenes letöltéshez!

www.szivunknapja.hu

www.szivderito.hu - töltse le az okostelefonjára is!  

Hitek és tévhitek az elhízásról témakörben tart előadást 13 órától az Elhízástudományi Társaság képviseletében Dr. Halmy Eszter. A Szívhangok – Kardiovaszkuláris rizikófaktorok az operák világában sokat ígérő címet viseli Dr. Hábetler András és vendége produkciója 13:20 és 13:50 között, majd világbajnok vízipólósainkkal beszélget Prof. Merkely Béla. 13:20-tól Győrfi Pál, Scherer Péter, Prof. Járai Zoltán, Dr. Bárczi György, Prof. Becker Dávid útmutatásával tekerhetünk a szívünkért, s a mentőkerékpár bemutatásával veszi kezdetét a kerékpáros felvonulás. A méltán népszerű nordic walking bemutatón Kőrösi Judittal sajátíthatjuk el az alapokat. A szívelégtelenség legyőzésének rejtelmeibe Prof. Sepp Róbert, Dr. Borbély Attila, Dr. Sax Balázs és Prof. Halmosi Róbert 14:50-től avatja be az érdeklődőket, majd Győrfi Pál és Prof. Zima Endre ismerteti a laikus újraélesztés alapfogásait.

A 15:50-kor kezdődő jógabemutatón Csarnai Edit jógaoktatót Puporka Elemér szívtranszplantált zenetanár kíséri gitáron. Mágusok a színpadon – Csak a kezemet figyeljék! címmel Prof. Csanádi Zoltán, Prof. Duray Gábor, Prof. Gellér László, valamint Habók János bűvész 16:10-től varázsolja el a publikumot. A leadott pecsétgyűjtők ajándéksorsolását követően Járai Márk koncertje zárja a szakmai és szórakoztató programelemekben is bővelkedő egészségfesztivált. Az esemény házigazdája Scherer Péter és Kéky Kira.

 

A Szívünk Napja 2023 további programjai

Interaktív egészségprogramok:

  • Újraélesztés oktatása
  • Szűrőprogram: https://egeszsegprogram.eu/
  • Szívünkkel kapcsolatos kvízjátékok kicsiknek és nagyoknak
  • Dietetikai tanácsadás
  • Egész napon át orvosi tanácsadás, külön rendezvénysátorban
  • Szívösvényen – fizioterápiás és gyógytornász segítség, tornagyakorlatok megtanulása
  • A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete játékos, interaktív órákat tart gyerekeknek az egészséges táplálkozásról, az elsősegélynyújtásról, az újraélesztésről, a véradásról

 A szabadidősport és a mozgás sokszínűségének bemutatása:

  • Decathlon – ingyenes kerékpárkölcsönzés és -szerviz, ingyenes sporteszközbérlés: pingpongasztal, labdarúgás, turnball (tenisz, tollas) játékok és gördülő sportok
  • kézilabda-bemutató és -játék
  • röplabda-bemutató és -játék
  • teqball-bemutató és -gyakorlás
  • nordic walking tanórák
  • TSO Medical – sportanalitika, sportdiagnosztika, rehabilitáció, „okos póló”

 Kóstolók, további gyermekprogramok:

 • Eisberg saláta és smoothie egész napos kóstolása
 • A Nutri8 termékei energiával töltenek fel – izotóniás sportitalok egész napos kóstolása
 • BRFK – játékos bűnüldözés, nyomolvasás és egyéb interaktív feladatok
 • HatásSzünet Műhely – dráma- és szituációs játékok minden korosztálynak
 • Gyerekeknek kézműves és foglalkoztató sátrak
 • Ingyenes légvár 

A World Heart Federation kezdeményezésére minden évben szeptember végén, a Szív Világnapján rendezik meg a Föld legtöbb országában a Szívünk Napja elnevezésű nagy sikerű eseménysorozatot, melyhez a Magyar Kardiológusok Társasága 2000 óta Ingyenes Családi Egészségnap szervezésével csatlakozik.

 

Ez is érdekelheti

A paradicsom is csökkenti a vérnyomást

Még mindig tartanak a szívbetegek megpróbáltatásai a hőség miatt

Mozgással a magas vérnyomás ellen és az egészségesebb életért

Szívbetegeknek is hasznosak a fermentált élelmiszerek

Érv a nagytakarítás mellett: javíthatja az egészségünket

Mérgező munkahely vagy környezet - ezek a szív gyilkosai is