Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA
Hungarian Society of Cardiology

Szívünk napja

További cikkeink

Jelenleg nincs a témában megjeleníthető hír
Életmód 2023.07.18. MKT
Az MKT legfrissebb hírei

Ingyenes fesztivál az egészségért a megújult Városligetben

Immáron 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján, tehát 2023. szeptember 24-én hazánk egyik legnagyobb lakossági egészségügyi eseményét, a Szívünk Napját, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes rendezvényen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számtalan kiállítóval, színes családi programokkal és értékes nyereményekkel várják az érdeklődőket Budapesten, egész nap.


Ezért maradhat beteg továbbra is, aki egyszer már szívbeteg lett

Az egészséges életmóddal nem állunk jól, már a születésünktől nem élünk egészségesen. Rontja a helyzetet, hogy ha valaki túlél egy kardiovaszkuláris eseményt és utána sem változtat az eddigi életmódján, hiszen azt tapasztalta, hogy kezelésnek köszönhetően gyorsan rendbe jön. Ezért továbbra is mozgásszegény életmódot folytat, marad a túlsúly, s a dohányzásról sem szokik le, legfeljebb egy rövid ideig. Nindez megágyaz az újabb szív- és érrendszeri betegségeknek. Ezért tartjuk kortól, lakóhelytől és minden mástól is függetlenül fontosnak a rendszeres sportot – fogalmaz Prof. Dr. Becker Dávid, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke.

Jeladóval követik néhány ismert ember futását

Egy helyszínen (a megújult Városligetben), egy célért indul idén együttműködés a Budapest Sportirodával, amelynek élményfókuszú ligetfutásán csapatként állnak rajthoz orvosok és betegeik. Állapotukat, mozgásukat és helyzetüket korszerű technológiai támogatást biztosító jeladó követi. Scherer Péter színművész ismét aktív szerepet vállal a Szívünk Napja nagyköveteként, s az olyan örökzöld aktivitások is elmaradhatatlanok, mint a Fuss az Iskoládért Program, a kortalan Szívösvény és a Tekerj a szívedért! A szeptember utolsó vasárnapján, tehát 2023. szeptember 24-én megrendezendő fesztiválon a családdal érkezőket népszerű gyermekprogramok szórakoztatják majd, a kicsik és a nagyobbak 4-6, 7-10, 11-14 korosztályban hirdetett rajzpályázaton is megmutathatják, mit jelent számukra a „szívük hangja”.

Rengeteg szűrési helyszín, sokféle ingyenes vizsgálat a Szívünk Napján

A Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl az esemény kiemelt témája az egészséges életmód, táplálkozás és a fizikai aktivitás népszerűsítése; valamint a résztvevők egészségügyi ismereteinek bővítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magas vérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre.

A kezdeményezésére minden évben szeptember végén, a Szív Világnapján rendezik meg a Föld legtöbb országában a Szívünk Napja elnevezésű nagy sikerű eseménysorozatot, melyhez a Magyar Kardiológusok Társasága 2000 óta Ingyenes Családi Egészségnap szervezésével csatlakozik. Idén 2023. szeptember 24-én várják az érdeklődőket az ingyenes rendezvényekre a megújult Városligetben és a Néprajzi Múzeumban.

A rengeteg programról, azok pontos helyszíneiről és a részletekről hamarosan itt találnak információkat:

www.szivunknapja.hu

www.szivderito.hu

Ez is érdekelheti

Szívbetegeknek is hasznosak a fermentált élelmiszerek

Érv a nagytakarítás mellett: javíthatja az egészségünket

Mérgező munkahely vagy környezet - ezek a szív gyilkosai is

A teafogyasztás is jót tesz a szívnek

A koffein barát vagy ellenség?

5 lépés a szívbarát életmód felé