Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA
Hungarian Society of Cardiology

Szívünk napja

További cikkeink

Jelenleg nincs a témában megjeleníthető hír
Életmód 2022.12.23. Dr. Becker Dávid
Az MKT legfrissebb hírei

Karácsonyi üdvözlet a Magyar Kardiológusok Társaságától

Közeledünk az egyik legmeghittebb ünnepünkhöz, kérjük, vigyázzanak magukra, családtagjaikra, szeretteikre!


Kedves Olvasóink!

Karácsony előtt vagyunk egy héttel. A rádióban hallva az előjelzést, hogy idén talán fehér karácsonyunk lesz, elgondolkodtam, hogy miért örülünk a fehér karácsonynak, a hónak. Hideg is, nedves is … De természetesen mindezt felülírja a szánkózás, síelés, hóember építés, közös családi programok lehetősége. És –bár ilyen régen volt – amikor a várost belepi a hó, minden elcsendesedik. Minden elcsendesedik, a léptek ropognak, a város zaja elhalkul, valahogy a fények is barátságosabbá válnak. Nos, az egészségügyben nehéz, illetve lehetetlen teljesen megállni, de talán egy kicsit sikerül mindenkinek lassítani, a családdal lenni, karácsony üzenetével feltöltekezni, akár lesz fehér karácsony, akár nem.

A COVID-dal sújtott nehéz évek után Főtitkár Úrral és az Elnökséggel több pontban nagy lépésre szántuk el magunkat. Tehettük ezt a részben akkor még békésebbnek tűnő környezeti tényezőkben bízva, és tehettük ezt azért, mert azon az úton mehetünk tovább, melynek építésén olyan elnökök dolgoztak, mint Merkely Béla, Kiss Róbert Gábor, Tóth Kálmán és Csanádi Zoltán professzor urak, és elődeik.

Mit is végeztünk az elmúlt időszakban?

Elhatároztuk, hogy megpróbáljuk a szakmába, és az MKT tevékenységébe jobban bevonni a kardiológusokon túl a belgyógyászokat, sürgősségi és intenzív terápiás orvosokat, családorvosokat.

Kiemelt fontosságú kérdéssé tettük a diabetológiával és az onkológiával való együttműködést. Új határterületre is léptünk, az immunológia-reumatológia területére, ennek fényében jövő év elején megtartjuk első közös kongresszusunkat.

Természetesen a XXI. században, amikor mindenki mobiltelefonnal a kezében él és mozog, elképzelhetetlen lett volna a terveink megvalósítása új típusú kommunikáció létrehozása nélkül. Egy teljesen új mobil applikáció fejlesztését kezdtük meg, mely reményeink szerint hamarosan „munkába áll”. Természetesen a szakmai kommunikáció munícióját elő kell állítani, ezért új on-line kommunikációs csapatot, webszerkesztőséget hoztunk létre, melynek vezetésére felkértük a Cardiologia Hungarica főszerkesztőjét, Kiss Róbert Gábor professzor urat.

Továbbra is segítünk Önöknek!

Az idei Szívünk Napja is nagyon jól sikerült. Felélesztettük benne a laikus újraélesztés témáját, a Semmelweis Egyetem, az OMSZ, a Resuscitációs Társaság mellett olyan nagy cégeket sikerült a programnak megnyerni, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Vodafone, és mondhatom, hogy természetesen az Innomed Zrt.

A Scherer Péter és Győrfi Pál részvételével készült videónkat érdemes megnézni!

Itt, a Szívderítő oldalán pedig továbbra is hasznos és hiteles információkat kaphatnak, akár csak érdeklődőként, akár érintett betegként. Kövessenek minket továbbra is.

NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!   

Ez is érdekelheti

Szívbetegeknek is hasznosak a fermentált élelmiszerek

Érv a nagytakarítás mellett: javíthatja az egészségünket

Mérgező munkahely vagy környezet - ezek a szív gyilkosai is

A teafogyasztás is jót tesz a szívnek

A koffein barát vagy ellenség?

5 lépés a szívbarát életmód felé