Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
MAGYAR KARDIOLÓGUSOK TÁRSASÁGA
Hungarian Society of Cardiology

Tisztelt Látogatónk!

A honlapunk megújul, egyes oldalaink ideiglenesen szünetelnek.

Szíves megértését köszönjük.

Szórakozás 2022.11.12. Ureczky Eszter
Az MKT legfrissebb hírei

Állati szívek meséi - Szív-kvíz

Ezt a kvízt érdemes gyermekeket bevonva kitölteni, hiszen több kérdésre is fogják tudni a helyes választ. A megoldás a cikk végén megtalálható!


 

    1. A Dr. Bubó című rajzfilmsorozatban milyen állat az orvos? 
      1. a) kígyó
        b) bernáthegyi kutya
        c) bagoly
        d) fehér macska

 

      1. Melyik állatnak van a legkisebb szíve a világon?  
        a) csingling parányfürkész
        b) ebihal
        c) csótány
        d) Hupikék törpikék 

 

      1. A Hófehérke című mesében mit parancsol a Gonosz Mostoha a Vadásznak, hová tegye Hófehérke szívét? 
        a) ássa el az erdőben
        b) hozza neki vissza egy dobozban
        c) adja oda egy manónak megőrzésre
        d) ajándékozza oda az orvosi egyetemnek kísérletezésre

 

      1. Melyik állatnak van a legmagasabb vérnyomása? 
        a) egér
        b) Süsü, a sárkány
        c) zsiráf
        d) Godzilla 

 

      1. Az Óz, a Nagy varázsló című történetben melyik szereplő vágyakozik szív után? 
        a) Gyáva Oroszlán
        b) Totó
        c) Keleti Boszorkány
        d) Bádogember 

 

      1. Milyen színű a polip vére? 
        a) fehér
        b) piros
        c) sárga
        d) kék 

 

      1. Az Alíz Csodaországban Szív Királynője mit mond a leggyakrabban? 
        a) Már megint hol van a koronám?
        b) Csapjátok le a fejét!
        c) Most mindenki bukfencezzen!
        d) Legyen ingyen ebéd! 

 

      1. Melyik állatnak nincs szíve ezek közül?
        a) medve
        b) galamb
        c) béka
        d) tengeri uborka

 

      1. Mit csinálnak épp a vörös vértestek Az Egyszer volt… az élet című mesében? 
        a) oxigént szállítanak
        b) szappanbuborékot fújnak
        c) hátmasszázst kapnak
        d) repülni tanulnak

 

      1. Mekkora egy kékbálna szíve? 
        a) mint egy dinnye
        b) mint egy macska
        c) mint egy autó
        d) mint Magyarország

  

HELYES VÁLASZOK:

      1. c)
      2. a)
      3. b)
      4. c)
      5. d)
      6. d)
      7. b)
      8. d)
      9. a)
      10. c)

Ez is érdekelheti

Orvos válaszol: Amikor a szív működése elégtelen, minden a szívelégtelenségről

Orvos válaszol: Miért tegyük le a cigarettát, ha nem akarunk infarktust kapni?

Mit kell tudni a többszörös koszorúér-betegségről?

A rendszertelen alvásszokás idősebb korban érelmeszesedést okozhat

Ugye mindkét karján méri a vérnyomását? Egy friss tanulmány szerint így kellene mérni

A szívbetegség leggyakoribb okai, megelőzése, halálozási statisztikák