Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • IV. Kardiológiai Horizont
  2023.09.14. - MKT - Hírkategória: Általános

  Időpont: 2023.10.06-07.

  Helyszín: Visegrád, Hotel Silvanus (2025 Visegrád, Panoráma út 2)

  Kedves Kollégák!

   

  Örömmel tájékoztatok minden érdeklődőt, hogy készen állunk az immár IV. Kardiológiai Horizont megrendezésére a szokásos helyszínen, Visegrádon 2023. október 06-07 között. A programban most is elősorban az ESC legutóbbi kongresszusán elhangzottakat idézzük fel, köztük egy magyar tervezésű vizsgálatot, ami, minden túlzás nélkül az amszterdami kongresszuson az egyik legnagyobb érdeklődést és elismerést váltotta ki. A BUDAPEST CRT study eredményeit Merkely professzor ismerteti, Magyarországon első alkalommal itt, Visegrádon. Szó lesz a szívelégtelenség farmakoterápia új eredményeiről és hallhatunk a 2023-as ESC ajánlás update-ről is. A kardiovaszkuláris rizikócsökkentés kapcsán beszélünk a már hazánkban is elérhető GLP-1-receptor agonisták mellett a Lipoprotein(a) csökkentés lehetőségéről és annak remélt klinikai hasznáról. A hagyományoknak megfelelően most is szerepelnek a programban az eszközös intervenciókkal kapcsolatos legfrissebb eredmények. Végül a péntek estét izmainkat és agyunkat egyaránt megmozgató meglepetés Quiz-zel zárjuk.

   

  Szombaton még visszatekintünk az ESC 2023-ra néhány további fontos vizsgálat, valamint az új ACS ajánlás ismertetésével. A záróblock egy kerekasztal beszélgetés lesz az elektromos cigarettáról, annak hasznáról, esetleges veszélyeiről. Fontosnak tartjuk, hogy erről a nem szakmai sajtóban gyakran felbukkanó kérdésről végre az elérhető evidenciák számbavételével beszéljünk, gondolkodjunk, a kardiológus, pulmonológus, addiktológus szempontjait meghallgatva.

   

  Bízom benne, hogy a program, az abban szereplő nevek és nem utolsó sorban a varázslatos helyszín felkeltette érdeklődésüket a rendezvény iránt.

   

  Találkozzunk Visegrádon!  

   

  Prof. Dr. Csanádi Zoltán
  a Magyar Kardiológusok Társasága Előző Elnöke,
  a Kardiológiai Horizont Kongresszus alapító főszervezője

   

  Bővebb információ megtekinthető IDE KATTINTVA!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  IV. Kardiológiai Horizont - Program 
  pdf
   2023.09.14. 0,168 Mb

Vissza

HIRDETÉS

HIRDETÉS