Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Teva Sandoz Novo

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Fizioterápia Munkacsoport
 • TOP 5 - gyakorlatok kardiológusoknak mozgásszervi panaszok megelőzésére
  2024.01.30. - MKT - Hírkategória: Fizioterápia Munkacsoport

  TOP 5 - gyakorlatok kardiológusoknak mozgásszervi panaszok megelőzésére MKT Kardiológiai Fizioterápia Munkacsoport ajánlásával 2024.

  A videón Kabai Fruzsina, a DE-KK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika gyógytornász-fizioteraeutája szerepel.

  1. Egyenes tartásban ülünk, vállak leengedve. Fejünket hátracsúsztatjuk, anélkül, hogy lefelé vagy felfelé billentenénk.

  2.Ülésben összekulcsolt kezeinket felvisszük a fej fölé, itt megnyújtózunk, majd a kezeket a fej hátsó részére helyezve erőteljesen zárjuk majd nyitjuk a könyököket. Végül kifordított tenyerekkel is felnyújtózunk a fej fölé.

  3. A hátunk mögé tesszük hátrafelé néző tenyérrel a jobb karunkat, majd balra hajtjuk a fejünket, hogy a bal fülünk a vállunkhoz közelítsen. Finoman megfogjuk a bal kézzel a fejünket és jobb vállal lefelé nyújtózunk. Ugyanezt megismételjük a másik oldalra is.

  4. Karunkat vállmagasságban, derékszögben behajlított könyökkel az ajtófélfára helyezzük, ellenoldali lábbal előrelépünk, majd kissé előredőlünk és ellentétes irányba forgatjuk a törzset. A mozdulatot kissé magasabbra helyezett karral is megismételjük.

  5. Térdelésben bal lábunkat előrehelyezzük, medencénket előretoljuk, majd bal oldalra elhajolunk a törzsünkkel, miközben jobb kézzel a fej fölé nyújtózunk. A másik oldalra is megismételjük.

Vissza