Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Lezárult a 2018-as ESC választás
  2018.07.11. - MKT - Hírkategória: Általános

  Az ötvenhat nemzeti társaság, a hat asszociáció és a tizenöt munkacsoport idén első ízben online adhatta le a szavazatát a világ kilencvenötezer kardiológusát képviselő Európai Kardiológiai Társaság (ESC) vezető tisztségviselőire. A frissen kihirdetett eredmény szerint az ESC leendő elnöke, a pozícióért már másodszor induló német Stephan Achenbach professzor lett, aki jelenleg az „ESC kongresszusi program” bizottságának az elnöke. A tizennyolc fős választási listán mindösszesen négy közép-kelet európai jelölt volt, közülük egyedül a cseh Zuzana Motovska került be a tizenhárom fős európai elnökségbe.  

  Merkely Béla professzor, az MKT tiszteletbeli elnöke, a Semmelweis Egyetem júliusban hivatalba lépett rektora is gratulált a megválasztott leendő elnöknek. Elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy az ESC Jelölő Bizottsága elnökjelöltnek terjesztette fel, és programja nagy támogatást kapott. Bár jelenleg úgy tűnik, hogy a kelet-európai országok kardiovaszkuláris ellátásának felzárkóztatását célzó program 2020-tól így nem kap prioritást, az országok nehéz helyzetére legalább sikerült felhívni a figyelmet. 

   

  A Magyar Kardiológusok Társasága nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a világ legnagyobb orvosszakmai szervezete leendő elnöki pozíciójáért egy magyar kardiológus indulhatott a német mellett. Ez mindenképp nagy elismerés a magyar kardiológiának. Bízunk benne, hogy Merkely professzor a későbbiekben indul a leendő elnöki tisztségért, és lehetőséget kap programjának megvalósítására.

Vissza