Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A Magyar Kardiológusok Társasága szakmai partnerei

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Teva Sandoz Novo

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Elnöki köszöntő
  2023.04.26. - MKT - Hírkategória: Általános

  Kedves Kolléganők, Kollégák, Kedves Vendégeink!

   

  Május az év legszebb hónapja, melyet számunkra sok évtizede különlegessé tesz a Magyar Kardiológusok Társaságának legnagyobb eseménye, a Balatonfüredi Kongresszus.

  Különleges esemény, hiszen ez a legnagyobb hazai orvosszakmai kongresszus, több mint kétezer résztvevővel, a kardiológusok mellett családorvosok, belgyógyászok, immunológusok, diabetológusok, onkológusok, szívsebészek, érsebészek, intenzív terápiával foglalkozó kollégák jelenlétével, de köszönthetünk soraink között patológust is. Külön ki kell emelni a szakdolgozó munkatársaink aktív jelenlétét, mely jelenlét természetes, hiszen nélkülük nem képzelhető el korszerű, XXI. századi kardiológiai ellátás. És természetesen itt van a jövő generációja, orvostanhallgatók, TDK- és PhD- hallgatók, rezidensek személyében.

   

  Elnökségi ciklusunk kiemelt célja a társaság kapuit még szélesebbre tárni a társszakmák felé, ennek érdekében idén a családorvosokat csalogattuk kongresszusunkra egy éves ingyenes MKT-tagság ígéretével.

   

  A magas szakmai színvonalat jelzi a több mint 200 beküldött absztrakt, ennek megfelelő számú előadás, tudományos szimpózium. Idén is a bőség zavarával küzdünk, sokszor lenne az ember egyszerre hat szekcióban.

   

  Természetesen nagyon fontos az Európai Kardiológiai Társasággal való aktív kapcsolat, idén is lesz közös szekció, az European Heart Journal fő- és helyettes szerkesztőjének részvételével, kiváló hazai példa bemutatásával. A nemzetköziség jegyében ismét megszervezésre kerül a Közép-Kelet-Európai Szekció is. És természetesen vendégeink a határon túli magyar kardiológus kollégák.

   

  Idén is avatunk tiszteletbeli tagokat, az ő előadásaikat részben most, részben a kongresszus során hallgathatjuk meg. Megéri meghallgatni külföldi vendégeink előadásait, első kézből hallhatunk a szakma nemzetközi vezető szakembereitől a kardiológia jövőjéről, sportkardiológiáról, kardiogenetikáról, reszinkronizációs kezelésről, szívelégtelen betegek revaszkularizációjáról, endothel diszfunkcióról, vagy a guideline-ok és evidenciák klinikai alkalmazásáról.

   

  Lesznek újdonságok. Fő attrakciónk új applikációnk debütálása. Kérünk mindenkit, töltse le, ezt a szórólapokon és plakátokon megtalálható QR-kód beolvasásával egyszerűen megteheti. Ezzel az applikációval még élőbbé válik a tagság közössége, egy kézzel elérhetővé válnak a webszerkesztőségünk által összeállított legfrissebb szakmai és társasági hírek, pályázatok, információk, kalkulátorok, BNO-kódok vagy pl. a Pharmindex. És egy „gombnyomással” átkerülünk a jól ismert kongresszusi alkalmazásra, melynek segítségével gyerekjáték áttekinteni a kongresszusi programot és összeállítani saját terveinket.

  Applikációnk segítségével a legígéretesebb előadások, események előtt push-üzeneteket tudunk küldeni.

   

  További újdonság az MKT-kávézók megnyitása, ahol idén kávét, ásványvizet és aprósüteményt is kínálunk vendégeinknek összesen öt helyszínen.

   

  Természetesen óriási munka a kongresszus létrehozása, köszönettel tartozunk Mindenkinek, aki ebben aktívan részt vett és segített, a teljesség igénye nélkül főtitkár Úrnak, Járai Zoltán Professzor Úrnak, a titkárság munkatársainak, a webszerkesztőségnek, az EKHO Bt. csapatának, Balatonfüred városának, a Füred Hotel munkatársainak, Polgármester Úrnak, Főigazgató Úrnak, hogy ismét a szokásos vendégszeretettel fogadtak minket.

   

  Remélem, nem hagytam ki senkit, ha mégis, kérem nézzék el nekem. Most a legfontosabb, hogy Mindenki érezze nagyon jól magát!

   

  Tartalmas és kellemes kongresszust kívánok!

Vissza