Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Teva Sandoz Novo

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Újévi köszöntő
  2023.01.09. - MKT - Hírkategória: Általános

  Kedves Kolléganők, Kollégák!

   

  A Magyar Kardiológusok Társasága Elnöksége nevében boldog, békés, örömteli új esztendőt kívánunk!

  A COVID-járvánnyal sújtott nehéz évek után kezdte meg ciklusát az új Elnökség, amely több, a Társaságunk jövője szempontjából fontos, meghatározó lépésre szánta el magát. Ezzel folytatjuk azokat az hagyományokat, amelyek ma is meghatározzák az ország egyik legtekintélyesebb tudományos társaságának arculatát. Tehetjük ezt azért, mert azon az úton mehetünk tovább, melynek építésén olyan elnökök dolgoztak, mint Merkely Béla, Kiss Róbert Gábor, Tóth Kálmán és Csanádi Zoltán Professzor urak, hogy csak az elmúlt évtized társasági vezetőit emeljük ki.

   

  Mit is végeztünk az elmúlt fél évben?

   

  Elhatároztuk, hogy megpróbáljuk a szakmába, és az MKT tevékenységébe jobban bevonni a kardiológusokon túl a belgyógyászokat, sürgősségi és intenzív terápiás orvosokat, családorvosokat. Kiemelt fontosságú kérdéssé tettük a diabetológiával és az onkológiával való együttműködést. Ez elsősorban közös kongresszusokat és közös előadásokat jelent jelenleg, de pl. az új onkokardiológiai pocket–guideline fordítását és lektorálását már kooperációban végezzük. Új határterületre is léptünk, az immunológia-reumatológia területére, ennek fényében megrendezésre kerül az első közös kongresszusunk, mely a kardio-reumatológia, vagyis a  „KARESZ” nevet kapta, erre biztos emlékezni fog mindenki.

   

  A XXI. században, amikor mindenki mobiltelefonnal a kezében él és mozog, elképzelhetetlen lett volna a terveink megvalósítása új típusú kommunikáció létrehozása nélkül. Egy teljesen új mobil applikáció fejlesztését kezdtük meg, mely reményeink szerint hamarosan térítésmentesen elérhető lesz minden tagtársunk és a laikus érdeklődők számára is. Természetesen a szakmai kommunikáció munícióját elő kell állítani, ezért új on-line kommunikációs csapatot, webszerkesztőséget hoztunk létre, melynek vezetésére felkértük a Cardiologia Hungarica főszerkesztőjét, Kiss Róbert Gábor professzor urat. Bár a kommunikációs eszköztár még a régi, az új webszerkesztőség nagy lendülettel vágott neki a munkának és nekik köszönhetően friss, releváns, izgalmas szakmai híreket kapnak kézhez a kedves kollégák.

   

  Nagy várakozással és sok energiát befektetve szerveztük meg 2022-ben is Társaságunk legnagyobb egészségtámogató, nagyközönségnek szóló rendezvényét a Szívünk Napját, amely beváltva a reményeket igazán remekül sikerült. Köszönhető ez Társaságunk támogatóinak és azon kollégáknak, szakdolgozóknak és orvosoknak egyaránt, akik önzetlenül segítették létrejöttét. Ennek kapcsán – sajátos szófordulattal élve – újraélesztettük a laikus újraélesztés témáját: a Semmelweis Egyetem, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Resuscitációs Társaság mellett olyan nagy cégeket sikerült a programnak megnyerni, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Vodafone és az Innomed Zrt.

   

  Fontosnak éreztük, hogy bemutassuk az MKT jelenlegi tevékenységét, többek között azokat a támogatási, pályázati lehetőségeket, mellyel az országban bárhol élő, dolgozó kardiológusok, rezidensek élhetnek azon kollégák felé, akik kicsit távolabb végzik, akár nem könnyű  körülmények között napi munkájukat. Ezért december közepén meghívtuk az összes kardiológiai osztály vezetőjét egy ünnepi munkaebédre. Az elismerő visszajelzések alapján ez egy hagyományteremtő rendezvénysorozat első eseménye volt.

   

  Az MKT legfontosabb tudományos fóruma 2023-ban is a Balatonfüredi Kongresszus. Az absztraktfelszín már megnyílt, várjuk a kollégák jelentkezését, aktív részvételét, hogy a hagyományoknak megfelelő magas szakmai színvonalú, izgalmas kongresszust rendezhessünk. A jelentős mértékben emelkedő költségek miatt elkerülhetetlen a részvételi díj emelése, viszont a 35 év alatti, elfogadott kongresszusi absztrakttal rendelkező kollégák 50%-os részvételi díjra pályázhatnak.

   

  Balatonfüred előtt még két eseményt kell mindenképpen megemlítenünk: e hónap végén tartja szokásos kongresszusát a Szívelégtelenség Munkacsoport Budapesten, illetve a tradícióknak megfelelően március elején kerül megrendezésre a Debreceni Kardiológiai Napok. A részletekkel kapcsolatban kérjük keressék fel honlapunkat!

   

  Bizakodva és reménykedve tekintve az új esztendőre kívánunk minden kedves tagtársunkat még egyszer sok örömet, boldogságot, sikert és békét!

   

  Becker Dávid és Járai Zoltán

Vissza