Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Tervek, elképzelések az MKT következő időszakáról
  2022.05.07. - MKT - Hírkategória: Általános

  Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Magyar Kardiológusok Társasága most induló ciklusában a társaság elnöke lehetek. Külön öröm számomra, hogy olyan utódok nyomába léphetek, mint Édes István, Merkely Béla, Kiss Róbert Gábor, Tóth Kálmán és Csanádi Zoltán professzorok.

  Nagy kihívások előtt áll az MKT, hiszen az elmúlt két év COVID-járványa szinte minden társasággal kapcsolatos tervet felborított. Minden elismerésem és tiszteletem a most leköszönő vezetőségé, kiemelten Csanádi Zoltán elnök úré és Járai Zoltán főtitkár úré, mert még ebben a rendkívül nehéz időszakban is, ha időben csúsztatva is, de sikerrel tudták megszervezni a tavalyi és az idei kongresszust, és sikerült a társaságnak talpon maradnia és működnie.

  Remélve, hogy a helyzet konszolidálódik és rendezett körülmények között tudunk nekivágni a következő három évnek, legfontosabb céljaimnak a következőket tartom:

  A hazai kardiológusok munkájának folyamatos támogatása, megkönnyítése. Sok évvel ezelőtt még főtitkárként az akkori elnökkel, Kiss Róbert Gábor professzor úrral sikerült a társaság honlapját megújítani, amely jó alapot biztosít a folyamatos szakmai kommunikációhoz. Kiemelten fontos, hogy kollégáink a jelentős napi leterheltség mellett értesülhessenek a szakma újdonságairól, legfontosabb híreiről. Ezt egy rendszeresen összeállított és elküldött, akár néhány perc alatt átfutható formában tervezzük. A másik hasonló jellegű célkitűzés a nagy európai és tengerentúli kongresszusokról történő napi összefoglaló összeállítása. Mindemellett honlapunk, az mkardio.hu már most is lehetőséget biztosít a kardiológiai ellátást különösen jellemző konkrét ajánlások, kalkulátorok, definíciók, napi gyakorlatban alkalmazott eljárások (pl. a különböző NOAC-ok alkalmazása) összegyűjtésére. Azt gondolom, hogy ezek a szakmai hírek, összefoglalók és természetesen a kongresszusaink nemcsak a szűkebb kardiológusok társaságát, de a társszakmák képviselőit is érdekelhetik, gondolok itt az aneszteziológia-intenzív terápia, sürgősségi orvostan, belgyógyászat, onkológia, illetve háziorvosi ellátás területét művelő kollégákra. Nem titkolt célunk, hogy az egységes szemléletű modern kardiológiai ellátás megvalósítása érdekében ezekről a területekről is minél több kollégát megszólítva, akár az MKT tagjaként üdvözölhessünk.

  Továbbra is szeretnénk támogatni a kollégák továbbképzését – részben az ország különböző pontján megszervezett kardiológiai napokon való részvétellel, illetve aktív hazai és külföldi kongresszusi részvétel támogatásával.

  Természetesen tovább kell erősíteni a Magyar Kardiológusok Társasága nemzetközi jelenlétét, részben az Európai Kardiológiai Társaságon belüli tevékenységgel, részben – személy szerint – kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében látom ennek kézzelfogható lehetőségét.

  Másik nagy területünk a laikus oktatás- képzés, amely terület természetesen jelentős átfedéssel bír a szakmai területtel. Nagy előrelépést jelent, hogy a laikus oldalunk, a „Szívderítő” átkerült az MKT honlapjára, és a lakosság – egészségesek és betegek – a szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatos hiteles információt immár a társaság honlapján keresztül szerezhet.

  A legnagyobb, a lakosságnak szóló rendezvényünk, a Szívünk Napja ismét reflektorfénybe kell hogy kerüljön, reméljük idén nem húzza keresztbe a számításainkat semmi, és ismét többezres résztvevővel tudunk szeptember utolsó vasárnapján, terveink szerint a Millenárison egy színes, hasznos, élményekkel teli eseményt szervezni.

  Prof. dr. Becker Dávid

Vissza