Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • OGYÉI tájékoztató levél vizsgálati eredményről, a különböző honlapokon hirdetett "csodaszerekről"
  2020.03.31. - MKT - Hírkategória: Általános

  Az utóbbi hónapokban számos olyan álhír jelent meg különböző honlapokon, amelyek a magasvérnyomás-betegség (hipertónia) gyors és végleges meggyógyítására alkalmas, újonnan felfedezett szerről számolnak be.

  A hirdetett termék gyógyszerként való forgalomba helyezésének engedélyezésére, illetve az ehhez szükséges vizsgálatokra nem került sor, a készítmény összetétele és tényleges hatása ismeretlen. Az oldalakon található termék hatásosságának alátámasztásaként közölt leírás teljes mértékben téves kórélettani magyarázatot ad a hipertónia kialakulására, ennek megfelelően a szer hatásmechanizmusával kapcsolatban is képtelenségeket állít. Különösen veszélyes, hogy a hirdetések szerint a teljes gyógyulás pusztán a termék szedésével elérhető, nincs szükség a patikákban jelenleg forgalmazott gyógyszerek szedésére sem. Ily módon végső soron az orvos által előírt terápia abbahagyására buzdítják a betegeket, ami viszont könnyen életveszélyes állapotba sodorhatja őket.

  A Magyar Kardiológusok Társasága több közleményt megjelentett, továbbá sajtótájékoztatót is tartott a jelenség kapcsán. Mindezzel egyidőben a fentieket jelezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek is és kérte a termékek próbavásárlására és bevizsgálására vonatkozóan segítségét.

  A vizsgálati eredményről érkezett levelet változtatás nélkül közöljük.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  OGYÉI - ReCardio kapszula-vizsgálai eredmények 
  pdf
   2020.03.31. 0,282 Mb

Vissza