Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • XXI. Szolnoki Kardiológiai Nap - IDŐPONTVÁLTOZÁS
  2020.03.09. - MKT - Hírkategória: Általános

  Helyszín: RepTÁR, Szolnok

  A rendezvény az előzetesen áprilisra meghirdetett időpontban elmarad. A konferencia Új időpontja: 2020. október 1-3.

  “Európa nyomában, legyünk hűek az irányelvekhez ! “

    

  Kedves Kollégák! Kedves Barátaink!

  A Szolnok Szívügyünk Alapítvány, a Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottsága nevében szeretettel és tisztelettel meghívjuk önt a XXI. Szolnoki Kardiológia Nap tudományos, szakmai konferenciára!

  Valóban, ahogy azt meghívó mottójának szánt bevezető mondatban is írom, európai léptékkel igyekszünk mérni magunkat. Európa nekünk itt van, a Tisza partján, az Alföld közepén. Nincsenek illúzióink, reálisak az elképzeléseink. Továbbra sem szeretnénk lépés hátrányba kerülni, a magunk szerény eszközeivel, szeretnénk hozzájárulni a magyar kardiológiai ellátás egészéhez, szeretnénk gyarapítani tudásunkat, láttatni a jövő feladatait.

  Ez Alapítványunk és konferenciánk legfőbb hivatása.

  Konferenciánkat a tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is a Szolnok REPTÁR repülés történeti múzeumban rendezzük meg. A tavalyi jubileumi konferencia sokrétű szakmai sikerét Alapítványunk sok tekintetben felülmúlhatatlannak tartja, azonban úgy gondoljuk, hogy az idei program sem lesz érdektelen vagy unalmas.

  Ez alkalommal a szorosan vett kardiológiai témákon túl megpróbálunk nyitni a stroke és az érsebészeti témák, ill. társszakmák irányába is.

   A  stroke ellátás fejlesztését Alapítványunk legalább olyan fontosnak tartja, mint az infarktus ellátást. Így szerény eszközeivel szeretne hozzájárulni ehhez a nemes célhoz. A mostani alkalommal először lehetőséget biztosítunk kórházunk Neurológiai Osztályának is a bemutatkozására!

  A kardiológiai és érsebészeti határterületek taglalása régi célja volt a rendező bizottságnak. Az aorta és a carotis betegségeinek legmodernebb eszközökkel történő ellátásáról először hallhatunk szolnoki konferencián.

  Más határterületeket is érintünk . A coronaria betegség  és diabetes mellitus elleni közös küzdelem talán az egyik legnagyobb kihívás, közös, mindennapi feladatot jelent a társosztályoknak. A jelenleg az érdeklődés homlokterében álló  egyik legizgalmasabb téma ill. hatóanyag az SGLT2 gátlók komplex hatásmechanizmusa. Az antidiabetikumnak indult hatóanyag a klinikai vizsgálatokban megdöbbentő eredményeket produkált a “kemény” cardiovascularis végpontokban is, így az ezzel kapcsolatos előadás  méltán számíthat sokak érdeklődésére!

  A konferencia közönségének szórakoztatásáról, a pénteki gála vacsora után Lőrincz Judit operaénekes és a  szolnoki légierő kamara zenekara, Molnár János vezetésével gondoskodik majd.

   

  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt áoktóber 1-3. között a REPTÁR-ban!

   

  Szolnok, 2020. március
  Herczeg Béla

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  XXI. Szolnoki Kardiológiai Nap - műsorfüzet 
  pdf
   2020.03.19. 1,505 Mb

Vissza