Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • VII. Budapesti Kardiológiai Napok
  2019.09.04. - MKT - Hírkategória: Általános

  Időpont: 2019. november 22-23.
  Helyszín: Aquaworld Resort Budapest (1044 Budapest, Íves út 16.)

  Tisztelt Kollégák!

  Engedjék meg, hogy szeretettel meghívjam Önöket ,,VII. Budapesti Kardiológiai Napok”-ra, mely 2019. november 22-23-án Budapesten, a Ramada Resort – Aquaworld Budapest konferenciatermeiben kerül megrendezésre.

  A Budapesti Kardiológiai Napok a Magyar Kardiológusok Társaságának tudományos rendezvénye. Az idén az előző év meggyőző sikere, a több, mint 500 résztvevő visszaigazolásai, illetve tapasztalataink alapján fogjuk tudásfrissítő konferenciánkat megrendezni. Bizonyára mindannyiuknak felsejlik egy-egy pontszerző továbbképzés főfájdító vontatottsága, olykor unalma. Pontosan ezt szeretnénk elkerülni, pörgős, érdekes programot szervezünk.

  Fegyvereink:

  • a legjobb előadók;
  • érdekes témák, kurrens, friss üzenetek;
  • rövid, koncentrált előadások (15 perc);
  • vita.

  A fő gondolat, a tudásfrissítés azt jelenti, hogy az elmúlt egy-két év eredményeire koncentrálunk úgy, hogy azokat a hallgatóság integrálni tudja a már meglévő ismeretei közé. Az adott témát a terület szaktekintélye a szekció elején bevezeti, majd a szekció témájához csatlakozóan ehhez járulnak hozzá a további előadók. Öt-hat ilyen szekciót tervezünk. Az összefoglalók révén a hallgatóságban esetlegesen meglévő ismereti különbségek áthidalhatók, így még inkább tudunk a praxis, az alapellátás szakembereinek is vonzó programot kínálni, mely a gondozás, az elsődleges és másodlagos megelőzés kérdései mellett forrongó kardiológiai aktualitásokat is tárgyal majd. Bemutatjuk az invazív kardiológia érdekességeit, újdonságait is, de szó kerül más friss tudományos eredmények értelmezésére, mint a diabetes és a diabeteses beteg kardiovaszkuláris kockázata, a lipidcsökkentő kezelés újdonságai. Teret kapnak az anticoaguláns kezelés új szereinek használata, a mindennapi fortélyok, ismeretek e tekintetben. Az előző hat “BKN” rendezvényt a hallgatóság jól fogadta, teli előadóteremben lehettünk együtt.

  A Budapesti Kardiológiai Napok kimondott stratégiája, alapgondolata az úgynevezett “crosstalk”, vagyis különféle témák útvonalának kereszteződésében megjelenő problémák kibeszélése, egyfajta integrált megközelítése. Sokszor egymás mellett és nem egymásnak beszélünk, még komoly átfedéseket mutató témákban is, ezen kívánunk változtatni. Megszólal majd az invazív és a noninvazív kardiológus, a belgyógyász, a prevenciós szakember, a rehabilitáció szaktekintélye, a diabetológus, a lipidológus.

  Nézzék meg programunkat, mely önmagáért beszél.

  Az előző Budapesti Kardiológiai Napok bevételét Társaságunk elnökségének döntése alapján többek között a határontúli kollégák vendégül látására, utazására fordítottuk a Balatonfüredi Kongresszusunkon. Terveink szerint a VII. BKN bevételeivel is ez fog történni.

  A Magyar Kardiológus Társaság Szívalapítványa segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik magyarajkú orvosok határokon innen és túl, és részt kívánnak venni a rendezvényen. Az előakkreditált, 32 pontos továbbképzésen való ingyenes részvételre pályázhatnak mindazok, akik szponzor híján saját forrásból finanszíroznák a részvételüket. Az így elnyert támogatás az előadásokon és a kávészüneteken való részvételt tartalmazza. A www.mkardio.hu honlapon és a titkarsag@mkardio.hu emailcímen további részleteket találnak majd az ingyenes részvétel pályázati feltételeiről. (Feltétel az általános orvosi diploma, pecsétszám vagy diploma nyilvántartási szám megadása, előnyben részesülnek a Társaság nyugdíjas, vagy tagdíjat fizető aktív tagjai, de más orvos, vagy orvostanhallgató is pályázhat).

   

  A rendezők és előadók nevében:

  Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor
  a Magyar Kardiológusok Társaságának korábbi elnöke,
  a konferencia felelőse

  ---
  További információk, regisztrációs lap a csatolt dokumentumokban.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  VII. Budapesti Kardiológiai Napok - Értesítő 
  pdf
   2019.09.04. 0,29 Mb

Vissza