Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Sajtóközlemény: "Völgységi Érvédők" - Prevenciós program
  2017.11.09. - MKT - Hírkategória: Általános

  A Magyar Kardiológusok Társasága támogatásával "Völgységi Érvédők" néven prevenciós program indul 2018 januárjában a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők életminőségének javításáért a bonyhádi kistérségben. A program célja, hogy fokozott odafigyeléssel és változatos programokkal segítse a betegek életmódváltását és minimalizálja azok számát, akik nem vesznek részt a szükséges szakorvosi ellátásban. Erről Prof. Dr. Tóth Kálmán, az MKT elnöke és a Bonyhádi Városi Önkormányzat, valamint a Városi Kórház és Rendelőintézet vezetői írtak alá együttműködési megállapodást 2017. november 7-én.

  A betegek életminőségének és életkilátásainak javítása érdekében a Magyar Kardiológusok Társaságának ajánlásával úttörő kezdeményezés indul a bonyhádi kistérségben. A "Völgységi Érvédők" elnevezésű prevenciós program 2018 januárjában indul a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája és Bonyhád Város Önkormányzatának együttműködésében, az MSD Pharma Kft. támogatásával. A programban résztvevő szakemberek különös figyelmet fordítanak a szív- és érrendszeri betegek rehabilitációjára, valamint az úgynevezett "rejtőzködő betegek" bevonására az ellátásba.


  "A célunk az, hogy minimálisra csökkentsük azoknak a szív- és érrendszeri betegséggel élőknek a számát a térségben, akik nem vesznek részt megfelelő szakorvosi ellátásban" – mondta el Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, a program társadalmi védnöke. "A Völgységi Érvédők program olyan úttörő kezdeményezés, amelyben a betegek és a szakorvosok a korábbinál is szorosabban működnek majd együtt az emberek egészségének megőrzése érdekében" – tette hozzá.

   

  A betegek aktív szerepvállalása saját felépülésükben nélkülözhetetlen, magas kockázatot vállal az, aki nem vesz részt a megfelelő szakorvosi ellátásban. A programban résztvevő háziorvosok, szakorvosok, gyógyszerészek feladata ezért az, hogy szokásosnál gyakrabban felügyeljék és támogassák a rehabilitációt, a betegekhez hatékonyan elérő csatornákon informálják a pácienseket a gyógyuláshoz vezető lépésekről, valamint elirányítsák őket a helyi Egészségfejlesztési Irodába, ahol – többek között – egészséges életmód és táplálkozási szaktanácsadáson, mentálhigiénés foglalkozásokon, betegklubokon vehetnek részt.

   

  Hazánkban jelenleg összesen 61 Egészségfejlesztési Iroda működik, ebből 38 található hátrányos helyzetű területeken. A népegészségügyi szervezetrendszer egyik alapját képező irodák létrehozásának egyik alapvető célja a szív-érrendszeri és daganatos megbetegedések prevenciójának támogatása, a korai és elkerülhető halálozás csökkentése, az egészséges életmódot befolyásoló szokások, attitűdök javítása.     

Vissza