Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Hírek az echocardiographiás licenszek új rendszeréről
  2017.02.02. - MKT - Hírkategória: Általános

  Tisztelt Kollégák!

   

  Az orvostovábbképzés részeként egységes licenszrendszert hozott létre a 23/2012 (IX.24.) EMMI rendelet.

  Ebbe tagozódott be az echocardiographiás licensz is (28/2016 (IX.29) EMMI rendelet 14§), ami lényegében, de nem minden részletében, az eddigi gyakorlatot követi.

  A fő különbség az, hogy honoris causa alapon a jövőben nem lehet licenszet kiadni, az új licenszhez csak vizsga útján lehet hozzájutni. A NEAB oklevelek lejártukig érvényesek, ez után az új szabályozás vizsgát ír elő.

  A kedvezmény az idei 2017. szeptember 30-ig tartó vizsgaidőszakra szól, s az jelenti, hogy az oklevéllel rendelkezők az egyébként később már mindenkire kötelező képzés elvégzése nélkül jelentkezhetnek az ENKK Nemzeti Vizsgabizottságánál licenszvizsgára.

  http://www.enkk.hu/index.php/hun/nemzeti-vizsgabizottsag-2/licenc-vizsganaptar

  A képzés meglétét tehát az idei vizsgaidőszakban a NEAB oklevél megléte alapján az egyes Egyetemek Szak- és Továbbképző Központjai által kinevezett grémium vezetők (Semmelweis Egyetem: Prof. Merkely Béla, Debreceni Egyetem: Prof Édes István, Pécsi Tudományegyetem: Prof Tóth Kálmán, Szegedi Tudományegyetem: Prof Varga Albert) igazolják a fenti jelentkezési dokumentációban.

  A lincensz szakmai tartalmában a NEAB és a Szakmai Kollégium által már többször közzétett követelményeket őrizte meg, egyelőre transzthorakális és transoesohagealis licenszről van szó.

  Kérjük, hogy a szubspecialitások rendezett és egységes elismerésének új módját fogadjátok megértéssel, akkor is, ha ez az eddigieknél "hivatalibb" formát öltött.

  2017. január 31.

   

  Prof. Dr. Varga Albert
  a licensz-átállás MKT elnöki megbízottja

   

  Dr. Asbót Richard
  NEAB elnöke

Vissza