Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki köszöntő - Balatonfüred
  2016.04.26. - MKT elnöke Prof. dr. Kiss Róbert Gábor - Hírkategória: Általános

  Tisztelt Tagtársak, Hölgyeim és Uraim!

       Ezévi Balatonfüredi Kongresszusunk elé nagy izgalommal és várakozással nézünk. Egyrészt most először változtattuk úgy meg a kongresszus struktúráját, hogy három teljes napra kerül programunk beosztásra. Ennek a változtatásnak az az értelme, hogy a fősodorba kerüljenek azok a nemzetközi nagyságok, akiket eddig a szerdai délutánon nem volt mindenkinek lehetősége meghallgatni. Bevonjuk Őket a tudományos szimpóziumokba, ezzel is kimutatva, hogy ha már tiszteletbeli tagjaink lettek, akkor a kongresszus munkájában is együtt vesznek részt velünk.
  Így hallgathatjuk meg Michel Komajda-t, az Európai Kardiológus Társaság (ESC) korábbi elnökét; Bogdan Popescu-t, az ESC Kardiovaszkuláris Képalkotó Társaságának leendő elnökét; Karl-Heinz Kuck-ot, az ESC elnökjelöltjét és az EHRA előző elnökét; Stefan Anker-t, az ESC Szívelégtelenség Társaságának előző elnökét és az ESC tanácsosát; Petr Widimsky-t, aki az ESC aranyérmével kitüntetett tudósként a stroke katéter-terápiájáról tart előadást; Gregory Lip-et, akit a világ 17 vezető tudósa között tartanak számon, és aki vérzés management és antidótum, illetve orális antikoaguláns témákban tart előadásokat; Gabriel Tatu-Chitoiu-t, aki a Román Kardiológus Társaság primer cardiovascularis prevenciós programjáról fog beszélni mint a társaság elnöke; Walter Klepetko tüdőátültetés specialistát; Karin Sipido-t, a kálcium-anyagcsere és az aritmia kapcsolatáról; Franz Weidinger-t az ST elevációs miokardiális infarktus kezeléséről és Harald Kaemmerer-t a felnőttkori kongenitális szívhibák direkt orális antikoaguláns kezeléséről. Remélhetőleg így valóban mindazokhoz eljut majd vendégeink előadása, akik kíváncsiak rá.
        A másik nagy öröm és izgalom, hogy Füreden már az ESC kongresszusokon megszokott mobileszköz alkalmazás, az MKT app segítségével tájékozódunk, és akár offline is megtervezhetjük „az én Füredem” pont alatt saját programunkat. Vállalkozó szellemű tagjaink az app interaktivitását is kihasználhatják. Remélhetőleg egyre kevesebbünknek kell majd így a programfüzetet magunkkal cipelni.
        És végül ez a kongresszus lesz ennek a hároméves elnökségi periódusnak az utolsó konferenciája, eseménye. Neves elődöktől vettük át a stafétabotot, és szorgos munkával sikerült fenntartanunk Társaságunk erejét, tekintélyét, nemzetközi szerepét. Taglétszámunk négyezer körüli, konferenciáinkat rendszeresen látogatja mintegy kétszáz határontúli tagunk, rendezvényeink fő ereje a szakmaiságban rejlik. Ezért csatlakoznak hozzánk szponzoraink is, mely jelenség Társaságunk működését, anyagi feltételeit tovább erősíti. Ez évben már hat kiemelt támogatónkat tudhatjuk szövetségeseink között.
        A hároméves periódus kimondott fő célja, az e-aktivitások hangsúlyos erősödése sok szempontból teljesült. Honlapunkat már két éve megújítottuk, szakmai friss híreinket a szerkesztőbizottságunk naponta teszi közzé, legújabban már mobileszközökön is követhetőek a fontosabbak. Elindítottuk a Szívelégtelenség Regisztert, melyben máris többszáz beteg adata került be. Az origo.hu rendszerében laikusoknak szánt információink számára létesített szivderito.hu oldalunk mintegy másfél millió emberhez jutott el eddig. Jelen kongresszusi meglepetésünk pedig az ESC „emkátésított”appja, mobilalkalmazása lesz. Ennek az alkalmazásnak az interaktív, kérdéseket feltenni engedő, előadás közbeni azonnali szavazásra képes felületeit a jövőben egyre kiterjedtebben fogjuk tudni használni.
       Végezetül engedjenek meg számomra némi szubjektív szót. Hálás vagy Önöknek, hogy hazánk legerősebb orvosi társasága elnökének választottak, számomra ez a három év valóban boldogság volt, kedvemre fontoskodhattam, és talán néhány ponton előbbre is sikerült vinnünk közös szekerünket. Hálás köszönet illeti Főtitkár Urat, elnökségünk tagjait és segítőinket, a titkárság dolgozóit, az Ekho KFT, az Intellimed és a Diamond munkatársait is. Az út előttünk Európa és a szakmai újdonságok útja, nyugodt szívvel adom át jelképes láncaimat Tóth Kálmán Elnök Úrnak, mert nála jó kezekben lesz Társaságunk sorsa és ezt az utat ismeri. A kihívásokra minden bizonnyal szorgos munkával és megújító gondolatokkal reagál majd, hiszen eddig is ez vezetett eredményre és tette Társaságunkat ilyen erőssé.

  Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor
  az MKT elnöke

Vissza