Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Minden kis sikernek örülni kell
  2007.05.22. - MKT - Hírkategória: Általános
  Tisztelt Kardiológus Kollégák!

  Manapság minden kis sikernek is örülnünk kell, amit a szív-és érrendszeri betegségben szenvedők érdekében el tudunk érni. Ez történt most, mivel sikerült visszaszereznünk a jogot, hogy kardiológusok is felírhatják illetve javasolhatják az alábbi EüM rendelet alapján az Ezetrolt és a Crestort:

  A 22/2007. (V.11) EüM rendelet (Magyar Közlöny 2007/59.sz.), módosítva a 32/2004. (IV.26.) ESZCSM rendeletet a következő új EÜ pontot tartalmazza:

  " 1.d. Nagyon magas kardiovaszkuláris rizikójú betegek számára, akik kardiovaszkuláris betegségben(ACS, STEMI, nonSTEMI) szenvednek, vagy bizonyítottan cerebrovaszkuláris eseményen (TIA, stroke) vagy perifériás érbetegség miatt műtéten estek át és hyperlipidaemiájuk van (BNO: E78.0, E78.2, E78.4, E78.5)(LDL célértékük 1,8 mmol/dl, össz. chol. célértékük 3,5 mmol/dl), és egyéb sztatin kezeléssel a célérték nem volt elérhető, a járóbeteg-szakellátás vagy fekvőbeteg-gyógyintézet kardiológus vagy belgyógyász szakorvosa vagy javaslatuk alapján - a javaslat keltétől számított 6 hónapig - a háziorvos az alábbi gyógyszereket*:"
  10 mg Ezetrol
  10,20 és 40 mg Crestor

  Dr. Zámolyi Károly
  MKT előző elnöke
  Prof. Dr. Forster Tamás
  MKT elnök

Vissza