Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Magyar Kardiológusok Társasága Elnökének Karácsonyi köszöntője
  2015.12.11. - MKT, Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor - Hírkategória: Általános
  Ennek az elnökségi ciklusnak ez az utolsó karácsonyi ünnepi Tanácsadó Testületi Ülése. A jelen elnökség, és a Tanácsadó Testület természetesen nem köszön most le, hiszen hátra van még közel fél éves munka. Mégis itt az ideje, hogy ebben az ünnepi hangulatban egy percre megálljunk és végiggondoljuk ez elmúlt időszakot, időszakunkat. Az első, ami az eszembe jut – és engedjék meg nekem, hogy egy pillanatra szubjektív legyek – az az öröm érzése.
  Öröm afelett, hogy egy olyan időszakot zárhatunk le hamarosan, amely időszakban folytatódhatott szűkebb hivatásunk virágzása, virágkora, a kardiológia méltán minősítheti saját magát az orvosi diszciplinák egyik legsikeresebbjének az emberek élettartamának meghosszabbításában, életminőségének megtartásában végzett eredményes munkája révén. Az öröm persze annak is szól, hogy személy szerint nekem teljesülhetett egy nagy álmom, elnöke lehettem hazánk legtekintélyesebb orvosi társaságának. Olyan emberekkel dolgozhattam együtt a tisztelt Tanácsadó Testület választása révén, akik nemzetközi kiválóságok és a hazai kardiológia motorjai. Úgy gondolom, hogy sok mindent meg tudtunk valósítani azok közül, melyeket a ciklus kezdetén kitűztünk. Fő célunk a kommunikáció, az elektromos kommunikáció javítása volt, Főtitkár úr és a webszerkesztőség dicső csapata munkája révén sikerült megújítanunk és jobbá tennünk a honlapunkat, megvalósult a tudományos hírek naprakész szolgáltatása anyanyelvünkön. Elindult és közel 4 millió olvasással, mintegy 800 ezer olvasóval büszkélkedhet Társaságunk laikus honlapja, a szívderítő.hu, mely az origo.hu egyik rovataként működik 15 hónapja. Remekül működik Társaságunk igen nagy lélegzetű vállalása, a Szívelégtelenség Regiszter, melyet Alelnök Asszony és lelkes csapata lehelt életre. Továbbá a ma napon reményeink szerint egy karácsonyi ajándékkal, egy meglepetéssel is kedveskedünk Főtitkár Úrral minden tagtársunknak, illetve minden érdeklődőnek, de ezt majd Ő fogja leleplezni Önöknek.

  Anyagi helyzetünk egyáltalán nem ad okot aggodalomra, Társaságunk sok partnerünk számára kínál vonzó együttműködési lehetőséget. A 2015-ös Füredi Kongresszus sok év óta nem tapasztalt rekord nyereséget hozott számunkra, és hasonlóan pozitív szaldóval zárhattuk az idei 3. Budapesti Kardiológiai Napokat is. Utóbbi bevétel pedig alapot szolgáltat majd a 2016-os Füredi Kongresszusra meghívott határontúli barátaink fogadására.

  Egy olyan periódusban vagyunk, amelyben hosszú évek, évtizedek után újra van magyar az Európai Társaság elnökségében, továbbá a 2016-os európai választásokon két jelöltünk is talán küzdhet majd. Jelenlétünk, sikereink az ESC fórumain valóban évről évre tapinthatóan gyarapodnak.

  Időszakunkban módosítottuk alapszabályunkat, lehetőséget adva arra, hogy minden társasági pozíciót csak forgó rendszerben, választás útján, új emberrel lehessen betölteni, hiszen ettől leszünk még erősebbek.
  Megváltoztattuk Füred időbeosztását, 2016-ban csütörtök reggeltől szombat estig leszünk együtt, hogy világhírű külföldi vendégeink előadásait minél többen hallgathassuk együtt.

  Társaságunk egy mozgó, lélegző organizmus, melyben a legtöbb szerephez valóban azok juthatnak, akik éppen a legaktívabb korszakukban vannak és a legtöbbet kívánják tenni értünk. Tragédia, de tény, hogy minden teremtmény élete véges. Így minden évben borzasztó megélni, hogy olyan aktív és tekintélyes tagjait veszítjük el organizmusunknak, akiknek elvesztése pótolhatatlan közösségünk számára. Kérem, hogy álljunk most fel némán és emlékezzünk Professzor Dr Szabó Zoltánra, a hazai szívátültetés megteremtőjére, aki a napokban hagyott el bennünket, betölthetetlen űrt hagyva maga után a lelkünkben.

  És most engedjék meg, hogy megköszönjem az elnöki lét lehetőségét, melyet Társaságunk nekem juttatott és Boldog, Békés Ünnepet kívánva felolvashassam Önöknek Juhász Gyula versét.

  Juhász Gyula:
  Karácsony felé

  Szép Tündérország támad föl szívemben
  Ilyenkor decemberben.
  A szeretetnek csillagára nézek,
  Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
  Ilyenkor decemberben....

  Bizalmas szívvel járom a világot,
  S amit az élet vágott,
  Beheggesztem a sebet a szívemben,
  És hiszek újra égi szeretetben,
  Ilyenkor decemberben....

  És valahol csak kétkedő beszédet
  Hallok, szomorún nézek,
  A kis Jézuska itt van a közelben,
  Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
  S ne csak így decemberben.

Vissza