Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • A Magyar Nemzeti Szívalapítvány felhívása a vizitdíj mentességre
    2007.01.30. - MNSZA - Hírkategória: Általános
    Tekintettel arra, hogy a kormányzat már mentesített a vizitdíj megfizetése alól más betegcsoportokat, a Szívalapítvány arra kéri a kormányzatot, mérlegelje, miként tudná a kedvezményt kiterjeszteni a keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre is. Magyarországon a szív és érrendszeri betegségek jelentik a vezető halálokot, melyek továbbá a korai rokkantság egyik fő előidézői is.

    Amennyiben a költségvetés nehéz helyzete jelenleg nem teszi lehetővé a szív-érrendszeri betegek teljes körének mentesítését, a Szívalapítvány vezetői azt javasolják, hogy vegyék figyelembe legalább azon kiemelten magas kockázatú betegeket helyzetét, akik az érvényes hazai és európai szakmai ajánlások szerint az átlagosnál gyakoribb orvosi ellenőrzésre szorulnak. Ebbe a csoportba tartoznak a heveny szívizominfarktus dokumentált esetei, a szívsebészeti beavatkozáson, a perkután érműtéten átesett betegek, illetve a beültetett szívritmusszabályozó készülékkel élő betegek.
    Az említettek körében a mentességet a beavatkozás, illetve a diagnózis megállapításától számított egy évnyi időtartamig kellene biztosítani - olvasható a Magyar Nemzeti Szívalapítvány honlapján megjelent felhívásban >>

Vissza