Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Lezárult az Európai Kardiológiai Társaság elnökségi választása.
  2014.07.01. - MKT - Hírkategória: Általános
  Az elektronikus választás során, melyben minden ESC tagország taglétszámával arányos szavazatszámmal vett részt, Prof. Merkely Bélát, az MKT előző elnökét tanácsossá  választották.

  Az eredményhez az MKT vezetősége szívből gratulál!
  Az ESC leendő elnöke Jeroen Bax professzor lett. A teljes lista megtekinthető az ESC honlapján: http://www.escardio.org/about/board-elections/Pages/election-results.aspx?hit=dontmiss.

  Az Európai Kardiológusok Társaságának 11 fős elnökségébe mindössze 1 közép-kelet európai kardiológust választottak be Merkely Béla professzor úr személyében.  

  A jelöltek között több közép-kelet európai aspiráns volt.  A holland Jeroen Baxnak ugyan nem volt kihívója a leendő elnök pozícióra, a titkár/kincstárnok pozícióért az olasz származású, Svédországban élő Francesco Cosentino a lengyel Piotr Ponikkowskival, az  alenöki pozícióra megválasztott német Stephan Achenbach, norvég Dan Atar és brit Barbara Casadei pedig a cseh Josef Kautznerral és a horvát Davor Milicic-csel "mérkőztek meg". Utóbbi több cikluson keresztül és jelenleg is a Horvát Kardiológusok Társaságának elnöke, valamint a jelenlegi ESC elnökség 6 tanácsosának egyike.  

  A 6 tanácsos pozícióra 13 jelölt volt. A portugál Carlos Aguiar, a német Stefan Anker, az ír Ian Graham, a Belgiumban élő olasz Patrizio Lancelotti, a török Cetin Erol és Merkely Béla mellett a brit Christi Deaton, a szlovén Zlatko Fras (a Szlovén Kardiológusok Társaságának jelenlegi elnöke), a francia Albert Hagège, a német Ellen Hoffmann, a finn Heikki Huikuri, az izraeli Amit Segev és az orosz Evgeny Shlyakhto szerepeltek még a jelölőlistán.  

  Korábban Papp Gyula és Borbola József professzor urak voltak elnökségi tagok, Papp Gyula professzor úr  tanácsosként 1984-1988-ig, kincstárnokként 1988-tól 1992-ig, majd alelnökként 1992-től 1994-ig,  Borbola József professzor úr 1996-tól 1998-ig tanácsosként. 16 év szünet után van tehát újra magyar elnökségi tag.   

  A mostani választás eredménye jelentős nemzetközi ismertséget tükröz, és megteremti a lehetőséget és a folytatást a Merkely Béla professzor úr elnöksége alatt nagy lendületet kapott, egyre szélesebbé váló európai megjelenésnek, a nemzetközi kapcsolatok és a források bővülésének.

Vissza