Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Társaságunk Tudományos Bizottságának tagja a Lendület program nyertesei közt
  2013.06.16. - MTA - Hírkategória: Általános
  Dr. Maurovich-Horvat Pál kardiológus szakorvos kutatásai a szívinfarktus korai megelőzését segítik elő, s így jelentős népegészségügyi hatásuk lehet.
  Dr. Maurovich-Horvat Pál kardiológus szakorvos
  A Semmelweis Egyetem Városmajori Ér- és Szívsebészeti Klinikájának tanársegéde az intézményben létrehozandó lendületes kutatócsoportjával a koszorúerekben kialakuló, nagy kockázatú, olykor közvetlen életveszélyt jelentő vulnerábilis ateroszklerotikus plakkok korai felismerését szeretné elérni új biomarkerek és nem-invazív ill. invazív képalkotó módszerek együttes alkalmazásával. A betegek kétharmadánál ugyanis a korábban tüneteket nem okozó plakkok okozzák a szívinfarktust vagy a hirtelen szívhalált. Ugyanakkor jelenleg nincs olyan diagnosztikai eljárás, amellyel ezeket a vulnerábilis plakkokat időben azonosítani lehetne.
  Dr. Maurovich-Horvat Pál bízik benne, hogy munkacsoportjával olyan új felfedezéseket tehet, amelyekkel tovább csökkenthető a magas kardiovaszkuláris halálozás.

  http://mta.hu/mta_hirei/novekvo-lendulet-14-uj-kutatocsoportot-alakithatnak-kivalo-fiatal-magyar-kutatok-a-lendulet-program-tamogatasaval-132101/

Vissza