Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Viselj pirosat február 1.-én
  2013.02.01. - MNSZA - Hírkategória: Általános
  A nők szív- és érrendszeri megbetegedési kockázataira hívja fel a figyelmet a Szív Világszövetség – amelynek Magyarország is tagja – Pirosban a Nőkért (PaN) mozgalmának Viselj Pirosat! napja február 1.-én.
  Még ma is sokan úgy hiszik, hogy az infarktus vagy a szélütés öregedő férfiak betegsége, pedig az egészségügyi statisztikák világszerte, így nálunk is igazolják, hogy több nő veszti életét szív- és érrendszeri betegség következtében, mint férfi. Ráadásul az iparilag fejlett országokban a férfiak ilyen eredetű halálozása, ha lassan is, de csökken, míg a nőké emelkedik.

  Az Egyesült Államokban, ahonnan a PAN elindult, világsztárok viselik az öltözéket, amelynek felirata: "Ez nem piros ruha, hanem vörös riadó!". Idén február 1., péntek az a nap, amikor azt kérik, hogy mindenki, aki egyetért azzal, hogy vigyázzunk a lányok, a fiatal nők, az asszonyok és az idős hölgyek szívére egyaránt, az viseljen valami pirosat: ruhát, sálat, kendőt, kitűzőt vagy nyakkendőt.

  A világszervezet két magyar képviselője, a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány azon dolgozik, hogy lehetőleg mindenki megismerje ezt a mozgalmat és csatlakozzon hozzá. Az mindenkire, nőkre és férfiakra egyaránt igaz, hogy figyeljen a szív-és érbetegségek kockázati tényezőire: ne legyen emelkedett a kóros vérzsírok szintje, a vércukor és a vérnyomás, ne dohányozzunk, étkezzünk egészségesen, ne viseljünk túlsúlyt és létfontosságú a rendszeres, örömteli mozgás.

  Csatlakozzon Ön is a PaN mozgalomhoz. Aki egyetért a célokkal, az jelezze azzal, hogy február 1-jén pirosba öltözik, vagy visel valami pirosat: sálat, kendőt, nyakkendőt, jelvényt.

  Részletek >>

   Facebook oldal >>

Vissza