Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Séta a szívünkért
  2012.09.10. - MKT - Hírkategória: Általános
  2012. 09. 22. Séta a szívünkért„Egészséges gyermek, egészséges felnőtt”

  A Magyar Kardiológusok Társasága szeptember 22-én közös sétára invitálja a lakosságot a Margitszigeten. A rendezvénnyel a Társaság célja felhívni a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében kiemelt jelentőségű rendszeres testmozgás, valamint a sport fontosságára.

  Hazánkban jellemzően keveset mozognak az emberek napi szinten, pedig a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az egészségtelen táplálkozásból eredő rizikófaktorok mellett a rendszeres testmozgás hiánya az egyik leggyakoribb oka a szívbetegségek kialakulásának.

  A kardiológusok ezzel a könnyed, 2,5 km hosszúságú sétával is szeretnék hangsúlyozni, hogy a nemzetközi ajánlások alapján már napi legalább 30 perc séta elegendő ahhoz, hogy nagy lépést tegyünk a szívbetegségek prevenciója érdekében. A szombati eseményen 14:00-tól kezdődik a gyülekező a séta startjánál a Margitszigeti Atlétikai Centrumban, maga a megmozdulás 15:00-kor veszi kezdetét.

  A Társaság reméli, hogy minél többen csatlakoznak a felhíváshoz és látogatnak ki a sétára szeptember 22-én. A megmozdulásról bővebb információt kaphat, ha ellátogat az alábbi közösségi oldalra >>

Vissza