Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Magyar Kardiológusok Társasága 2012. májusi Kongresszusára benyújtandó tudományos előadások összefoglalóit 2012. január 16-ig várjuk az absztrakt fogadó web felületen!
  2012.01.10. - MKT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kolléganők, Kollégák!
  Már csak 6 nap áll lehetőségre az absztraktok beküldésére! Előző évekhez hasonlóan idén is kizárólag on-line beküldésre van lehetőség.
  Absztrakt beküldés itt >>

  Engedjék meg, hogy az elmúlt év tapasztalatai alapján néhány szempontra felhívjam a figyelmet. A tudományos előadásra beküldött összefoglalókkal szemben elengedhetetlen követelmény, hogy a szerzők által elvégzett (saját) munka célját, módszerét és a kapott eredményeket tartalmazza. Ezek hiányában az absztrakt nem értékelhető. Ennek megfelelően kérem, ne küldjenek be olyan munkákat, amelyek eredménye a beküldési határidő lezárásakor még nem áll rendelkezésre. Hasonlóan, a „review” típusú előadások, amelyek egy adott terület áttekintésére, módszer bemutatására vagy olyan (mégoly fontos) vizsgálat ismertetésére vállalkozik, amelyet nem a szerző(k) végzett szintén nem értékelhetőek a tudományos absztraktok között. Ilyen típusú előadásokra bőséges lehetőséget kínálnak a munkacsoportok vagy az MKT által közvetlenül szervezett, valamint az ipar által támogatott szimpóziumok. Kérem tehát, hogy azok a kollégák, akik ilyen összefoglaló előadást kívánnak tartani, azt elsősorban a munkacsoportoknak, a terület iránt érdeklődő cégeknek vagy a Tudományos Bizottságnak jelezzék a témát és fontosságát leíró levélben, de ne nyújtsák be tudományos absztrakt formájában a web felületen. A Tudományos Bizottság természetesen örömmel és köszönettel fogad bármilyen javaslatot, amely a Kongresszust színvonalasabbá, érdekesebbé, vonzóbbá teheti.

  Az eddigi gyakorlattól eltérően, az MKT Elnökségének döntése értelmében a beküldött összefoglalók pontozásakor az absztraktok angol fordítása is értékelési szempont lesz. Fontosnak tartjuk, hogy azok a külföldi kollégák, remélhetően egyre többen, akik a programfüzetet, vagy a Cardiologia Hungarica kongresszusi számát a kezükbe veszik megfelelő angolsággal megírt szövegből tájékozódhassanak. Kérjük, hogy az angol összefoglalók minőségére nyelvhelyességi szempontból is külön gondot fordítsanak.
  Dr. Csanádi Zoltán
  a Tudományos Bizottság Elnöke

Vissza