Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Magyar Kardiológusok Társasága Tudományos kongresszusa 2011. május 11-14 között kerül megrendezésre
  2011.05.10. - MKT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák!

  Az idei évben mind Magyarország, mind a magyar kardiológia az európai érdeklődés fókuszába került. Éves balatonfüredi kongresszusunk vendégeként köszönthetjük az Európai Kardiológus Társaság (ESC) küldöttségét, melyet Michel Komajda elnök úr vezet és melynek tagja Isabelle Collin, az ESC Nemzeti Társaságokért felelős irodájának vezetője. A Magyar Kardiológus Társaság (MKT) és az ESC a kongresszus keretében két szimpóziumot szervez közösen.

  Az idei kongresszus amellett, hogy a régi hagyományokat viszi tovább, egyúttal újakat is teremt: ebben az évben a Magyar Kardiológusok Társasága éves kongresszusának megnyitó ünnepségét méltó környezetben, a balatonfüredi Anna Grand Hotel elegáns dísztermében rendezzük meg. Célunk, hogy az elkövetkező években fenntartsuk az egyik legnagyobb magyar orvosszakmai szervezet, az MKT szakmai elismertségét, és megjelenésünk híven tükrözze a magyar orvostudományban betöltött szerepünket.

  2011-ben három neves külföldi kardiológust avatunk az MKT tiszteletbeli tagjává: Michel Komajda (Franciaország) – a szívelégtelenség genetikai hátterének kutatója, az Európai Kardiológusok Társaságának elnöke; Walter Paulus (Belgium) – a myocardialis struktúra szívelégtelenség kialakulása során történő változásainak kutatója; valamint Norman Silverman (USA) – a kongenitális szívbetegségek non-invazív diagnosztikájában elismert gyermekkardiológus.

  A Szervezők idén is mindent megtesznek azért, hogy minden szakterület kellő hangsúlyt és figyelmet kapjon a kongresszus programjában. Bízunk abban, hogy a 217 előadás és 47 poszterbemutató hű képét mutatja a magyar kardiológia aktuális problémáinak, és lehetőséget biztosít a kérdések tudományos megvitatására. Balatonfüred festői környezete emellett remek lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, közös beszélgetésekre és a gondtalan szórakozásra.

  Kongresszusunk 25 kredit pontot ér.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt és aktív résztvevőt a Magyar Kardiológusok Társaságának 2011. évi Tudományos Kongresszusa programjain!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  Tudományos Kongresszusunk Programfüzete - 2011. május 11-14. 
  pdf
   2011.04.16. 0,515 Mb

Vissza