Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Összefoglaló a Betegoktatók Első Országos Versenyéről 2010. november 5-6.
  2010.11.15. - Dr. Andrássy Gábor Ph.D. - Hírkategória: Általános
  Elöljáróban hangsúlyozzuk, hogy a Rendezvény előkészítését ez év márciusában kezdtük, s tekintettel arra, hogy korábbi tapasztalatok nem voltak, mivel ilyen fajta verseny korábban Magyarországon nem volt, a szervezéssel és lebonyolítással kapcsolatos néhány hiányosságot ennek tudjuk be.

  Összesen mintegy 55 előadás nevezett, a selejtezőkön 50-en jelentek meg.
  A megjelentek versenyzők közül 42 nő és 8 férfi volt, vegyesen fővárosiak és vidékiek, orvosok és szakdolgozók is. A versenyelőadások sokféle egészségügyi témát érintettek.

  A november 4-én rendezett selejtezőkön öt szimultán működő háromtagú bizottság zsűrizett, a bizottságok mindegyikében két orvos volt. Már a selejtezők során látható volt, hogy sajnos – annak ellenére, hogy számos alkalommal tájékoztattuk a versenyzőket – sokan nem gyakorlati betegoktatást, hanem szakmai kiselőadásokat tartottak. Ezen sajnálatos körülményre a jövőben hangsúlyozottan figyelnünk kell.

  A 16-os döntőt az OORI-ban bonyolítottuk le november 5-én, a zsűri a következőkből állt: Prof. Dr. Szollár Lajos, egyetemi tanár zsűrielnök, Dr. Vekerdy Zsuzsanna a DOTE Rehabilitációs Tanszék professzora, Zana Sándorné sportmenedzser, Dr. Dénes Zoltán az Országos Rehabilitációs Intézet orvosigazgatója, Dr. Tahy Ádám a Budapesti Szent Ferenc Kórház Alapítványának elnöke, Dr. Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója és Dr. Vándorfi Győző a Veszprémi Diabetes és Anyagcsere Centrum vezető főorvosa. A rendezvény moderátora Mohai Gábor volt.

  A zökkenőmentes és gyors lebonyolítás céljából az egyes előadásokat nem követte megbeszélés vagy vita, ehelyett a versenyt a rá következő napon, a díjkiosztás előtt értékelte a zsűri elnöke. A betegoktató versenyt és ezzel Sanofi-Aventis gyógyszergyár első díját Podhorszkiné Imre Etelka nyerte „Az időskori cukor- és epebetegség étrendi kezelése” című előadásával. Szintén Podhorszkiné Imre Etelka nyerte a közönségdíjat, valamint a Magyar Diabetes Társaság Különdíját is.

  Másodikként végzett Dr. Tschürtz Nándor, aki távolléte miatt a díjkiosztón nem tudta átvenni a Magyar Kardiológusok Társasága által felajánlott második díjat.
  Harmadik lett Sági István, aki a Budapesti Szent Ferenc Kórház Alapítványának díját vette át.
  A negyedik helyezett a Springmed Kiadó könyvjutalmát, az ötödik és a holtversenyben végzett két hatodik helyezettek pedig az EGIS Gyógyszergyár kommunikációs tréningre szóló meghívását kapták jutalmul a november 6-ai ünnepélyes díjkiosztón. A döntőbe került versenyzők mindegyike oklevelet is kapott.

  November 6-án a szakmai napot tartottuk, melyen a betegoktatással kapcsolatos előadásokra került sor, jelentős közönségsikert és médiaérdeklődést felkeltve. A győztes versenyző a programban ismét megtarthatta előadását, ezúttal is tapsvihart keltve.
  Jelentős internetfelület mellett („Betegoktatók Első” szavakat kell beírni a Google keresőbe) a rendezvényről négy rádió, az Echo TV, valamint a Tatai Körzeti Televízió is tudósított.

  A rendezők, a betegek és a betegoktatók nevében is köszönik mindazok segítségét, akik munkájukkal vagy anyagi támogatásukkal hozzájárultak e népegészségügyi szempontból is fontos rendezvény sikeres lebonyolításához!

  A rendezők nevében:
  Dr. Andrássy Gábor Ph.D.

Vissza