Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Szívbemarkoló rekord született a Szívünk Napján!
  2009.10.09. - Diamond Agency, az MKT Kommunikációs- és PR partnere - Hírkategória: Általános
  Több mint húszezer látogató, több mint tízezer szűrés, 140 véradás ez az idei év mérlege a fővárosi Szívünk Napja rendezvénynek (Budapest, 2009.szeptember 28.), amelyet a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szervezett.

  A szakemberek véleménye szerint a szív és érrendszeri megbetegedések mintegy nyolcvan százaléka megfelelő odafigyeléssel megelőzhető.

  A Városligetben vasárnap délelőtt tíz órától este hat óráig ingyenes vércukor, koleszterin, has körfogat- és vérnyomásméréssel várták az egészségükért aggódókat, akiket számos megszívlelendő tanáccsal is elláttak a szakemberek.
  Sokan itt szembesültek azzal, hogy komoly veszélyben van az egészségük és valamit tenniük kell, mert egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve, ha nem változtatnak az életmódjukon.
  A vizsgálatok előzetes elemzése során kiderült, hogy a szűréseken részvevők közel 25 százalékánál mértek magas vérnyomást, amelynek eredménye meghaladta a 140/90 célértéket, ugyanakkor 15 százalékuknál mértek magas koleszterinszintet, a cukorérték mintegy 6 százalékuknál volt magasabb a megengedett értéknél, nem beszélve a túlsúlyról.

  A meglévő adatok további elemzése során fény derült arra, hogy bizony elég nagy százalékban mértek kimagasló, extrém értékeket, amely már azonnali orvosi kezelést igényel.

  A látogatók a rendezvény helyszínén megismerhették az újraélesztés technikáját, hallhatnak magáról a megelőzésről is. A résztvevő szakemberek segítettek azoknak, akik szeretnének leszokni a dohányzásról, egészségesebben szeretnének táplálkozni, és a számukra legalkalmasabb sportolási lehetőséget keresik.

  Részletes beszámolónk,valamint a fényképgaléria megtekinthető a kapcsolódó dokumentumok alatt!

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

  Szívünk Napja sajtóanyag 2009. 
  pdf
   2009.09.30. 0,409 Mb
  Élj és tégy a szívedért 2009 - fényképgaléria 
  htm
   2009.10.13. 0,016 Mb

Vissza