Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic Novartis

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Sikerült!
  2021.10.14. - MKT - Hírkategória: Általános

  Tisztelt Kolléganő! Tisztelt Kolléga Úr!

   

  Ha ön olvassa ezeket a sorokat, az azt jelenti, hogy sikerült! Sikerült, amiben az utolsó napokig csak reménykedtünk és nagyon bíztunk: egy valós jelenléttel zajló tudományos kongresszust megrendezni.

   

  A koronavírus-járvány elképesztő pusztítást eredményezett: amikor ezt a mondatot leírom, természetesen elsősorban és főként a rengeteg áldozatra, szövődményre és szenvedésre gondolok. És mindarra az erőfeszítésre, amelyet kollégáink hoztak annak érdekében, hogy megfeleljenek az újabbnál újabb kihívásoknak. Mi, a kardiovaszkuláris orvoslással foglalkozó egészségügyisek, szakdolgozók, orvosok egyaránt megtapasztaltuk, hogy az élet nem állt meg a járvány kitörésekor: a szív- és érrendszeri betegségek a pandémia idején is szedték áldozataikat, ha kicsit más módon is, mint korábban. És senki nem tudja még, hogy milyen következményei lesznek hosszú távon a kényszerűségből elhalasztott ellenőrzéseknek, kihagyott gondozásnak.

   

  De a pandémia nagy kárt okozott a művészeti és tudományos közéletben is. Azokon a területeken, amelyek emberségünkhöz, emberi mivoltunkhoz legalább olyan szorosan kapcsolódnak, mint az egészség, vagy éppen a betegség. Hiszen azok a fórumok, amelyek a szakmai eszmecserék, tudományos viták és baráti beszélgetések helyszínei voltak, közel egy évre a virtuális térbe szorultak. Mindannyian megtapasztalhattuk ennek korlátait és nehézségeit. Az ember társas lény, szüksége van az élő kommunikációra, a gesztusok nyelvének használatára és élményére, egy szakmai vita élő energiáira, egy baráti sörözés hangulatára.

   

  Kedves Kollégák!

   

  A Magyar Kardiológusok Társasága főtitkáraként nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm önöket Társaságunk 2021. évi tudományos kongresszusán. A program tartalmas, úgy is mondhatjuk, olyan, mint rég: mintegy 300 szabad előadást, több tucat elektronikus poszterprezentációt kisérhetünk figyelemmel, valamint 36 tudományos és 36 egészségipari szimpóziumon vehetünk részt. Nagyon örülünk a kollégák lelkesedésének, munkacsoportjaink aktivitásának, amelyet igazol a nagyszámú beküldött absztrakt és munkacsoport-szimpózium. Rendkívül nagyra értékeljük az egészségipar szereplőinek hozzájárulását tudományos kongresszusunkhoz: sok új terápiás és diagnosztikus lehetőség megismeréséhez járulnak hozzá a komoly szakmaisággal és szigorú mércével összeállított szimpóziumok.

   

  Kedves Kollégák!

   

  Kívánom, hogy érezzék nagyon jól magukat. Figyeljenek, figyeljünk oda egymásra! A kongresszusi résztvevők biztonsága elsődleges fontosságú számunkra, ezért kérem, tartsák be a járványügyi előírásokat!

   

  Biztos vagyok benne, hogy október 16-án az önök segítségével egy sikeres, tartalmas és Társaságunk hírnevéhez méltó kongresszust fogunk zárni.

   

  Prof. Dr. Járai Zoltán
  az MKT főtitkára

Vissza