Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

gyógyszeripari információk

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Online regisztráció konferenciára - Pécs, 2017. november 16-18.
  2017.07.21. - MKT - Hírkategória: Általános

  Egy kiemelkedő tudományos rendezvényre kívánjuk felhívni figyelmét, amely 2017. november 16-18-án Pécsett kerül megrendezésre. A konferencia a Magyar Tudományos Akadémia két kiemelt tudományos programját kívánja nemzetközi szinten megvitatni, jelentős tudományos színfolttal gazdagítva az első magyar egyetem alapításának 650 éves évfordulója alkalmából a Pécsi Tudományegyetem eseménysorozatát.

   

  A konferencia egyik kiemelt témája az egészségügy. A tudományos ismeretbővülés, a rendkívül drága új eljárások megjelenése egyre jobban meghaladja ezek racionális igénybevételének kereteit, ezért az ellátási formákat újra kell gondolni. A másik fő téma, a környezetvédelem korunk egyik legfontosabb kihívása. A klíma, vízgazdálkodás, talajvédelem összehangolt társadalmi feladatot jelent helyi és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Mindkét téma a tudomány iránt elkötelezett szakemberek elé sürgős feladatokat állít. A konferenciára meghívott nemzetközi hírű szakemberek előadásai alapot nyújtanak a legfontosabb kérdések megvitatására.

  A konferencia kiemelt hangsúlyt helyez a kutatás és az oktatás felelősségére, amire az első hazai egyetemalapítás jubileuma kellő súlyú alapot jelent. Ezért külön felhívjuk a figyelmet a konferencia szombati szekciójára, ahol a fenti témákkal foglalkozó fiatalok számára kívánunk lehetőséget biztosítani kutatási eredményeik bemutatására.

  A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, szíveskedjen már most jelezni részvételi szándékát a http://wellbeing.pte.hu honlapon.

  Az együttgondolkodásban bízva, szívélyes üdvözlettel

   

  Kosztolányi György   sk.                               Németh Tamás sk.

  MTA Orvostudományi Osztály elnöke         MTA Agrártudományi Osztály elnöke

Vissza