Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Huszonkét év után ismét magyar alelnöke van az Európai Kardiológusok Társaságának
  2016.09.08. - MKT - Hírkategória: Általános
  A római ESC Kongresszuson hivatalba lépett Merkely Béla professzor mint az ESC alelnöke. A pozícióért induló öt jelölt közül ő kapta a legtöbb szavazatot, olyan nemzetközileg ismert professzorokat utasítva maga mögé mint a német Stefan Anker és a spanyol Lina Badimon, akiket szintén beválasztottak az ESC három alelnöke közé.
  Prof. Dr. Merkely BélaMerkely professzor és Anker professzor ketten fogják az Európai Kardiológusok Társaságának 56 nemzeti társaságát képviselni az elnökségben. Merkely professzor feladatai közé tartozik még továbbá az Editors' Network és Cardiologists of Tomorrow tevékenységének koordinálása és érdekképviselete. A Cardiologists of Tomorrow kezdeményezései között szerepel többek között az a program, melynek keretében minden évben országonként 25 fiatal nyerhet ingyenes regisztrációt az ESC éves kongresszusaira. Bízunk benne, hogy Merkely professzor közreműködésével további lehetőségek és támogatások nyílnak a fiatal kollégák részére, továbbá, hogy a közép-kelet-európai kardiológia elismertsége tovább fog nőni.

  Az új elnökség alakuló ülését szeptember elsején, a kongresszus zárónapján tartotta.

  Az Európai Kardiológusok Társaságának utoljára 1992 és 1994 között volt magyar alelnöke, Papp Gyula Professzor Úr személyében.

Vissza