Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Létre jött a Kawasaki munkacsoport
  2016.04.08. - MKT - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollegák!

  Értesítjük, hogy Kawasaki munkacsoport jött létre a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinika Szív és Érgyógyászati Központjában.
  A Kawasaki betegség egy gyermekkori akut lázas megbetegedés, feltehetően viralis agens okozta immun vasculitis. Az akut tünetek lezajlása után a késői prognózist a szövődményesen kialakult coronaria léziók (aneurismák, occlusiók) szabják meg. A hazai javuló korai diagnosztikát követően mostanra várható egy növekvő számú felnőtt populáció megjelenése melyben egy gyermekkorban “szerzett” coronaria betegséggel kell számolni.

  A Klinikán elsőként több éve végezzük a korábban Kawasaki betegségben szenvedők hosszútávú nyomonkövetését. A vizsgálatok protokollszerűen, a team általi megbeszélések szerint ambulanter történő kardiológiai klinikai vizsgálatokat- Echocardiographia –MRI- Stress MRI és CT vizsgálatokat jelentenek. A munkacsoport vezetője Prof. dr. Merkely Béla Klinika igazgató. A munkacsoport klinikai/képalkotó/kutatási csoportból és ezek tagjaiból áll. Amennyiben az anamnézis alapján tudomása van arról , hogy betegénél Kawasaki betegség vagy annak gyanúja állt fenn, vagy véletlenszerűen coronarografiával coronaria anurisma került felismerésre a betetegek további kivizsgálását, konziliumát előzetes megbeszélés után Klinikánkon vállajluk.

  Elérhetőség: dr. Liptai Csilla és Prof. dr. Kádár Krisztina tel.: 20/3454743

Vissza