Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki köszöntő - az MKT 2015. évi Tudományos kongresszusa kapcsán
  2015.04.28. - MKT, Dr. Kiss Róbert Gábor - Hírkategória: Általános
  Kedves Kollégák!  

  Ezévi Balatonfüredi Kongresszusunk május 6-án kezdetét veszi. A Konferencia programja honlapunkon elérhető. Engedjék meg, hogy egyfajta étvágycsináló sorokat juttassak el Önökhöz. A Konferencia – ahogy évtizedek óta megszokhattuk – ismét biztosítja majd azt a vibráló, koncentrált, megkérdőjelezhetetlen szakmaiságon alapuló légkört, amely miatt hazánk talán legkedveltebb orvosi konferenciájává vált. Ennek alapját az a hagyomány képezi, hogy Füred, a mi Füredünk egy valódi munka-jellegű kongresszus. Ide minden műhely, minden szakmabéli kötelességének érzi, hogy elhozza, ami a legjobban foglalkoztatja, amiről úgy gondolja, hogy érdemes megosztania. Ezért kerül évente beadásra mintegy 200 előadáskivonat, ezért kerül megrendezésre mintegy 60 szimpózium, és ezért zarándokolnak el és vesznek részt a konferencián mintegy kétezren. Ez a mi szakmai örökségünk, hagyományunk az idén 58 éves, 3600 tagú Társaságunknak, a Magyar Kardiológusok Társaságának büszkesége.

  Idén is el leszünk kényeztetve világsztárokkal, hiszen 12 olyan külföldi szaktekintély látogat el Balatonfüredre, akikért egyenként is érdemes lenne részt venni a kongresszuson. Dan Atar, az ESC alelnöke a reperfúziós károsodásról tartja meg előadását. Alec Vahanian az ESC Guideline Committee elnöke a percutan mitralis beavatkozásokról fog beszélni. Gerasimos Filippatos, az ESC Heart Failure Association elnöke a szívelégtelenség és a veseelégtelenség kapcsolatát taglalja majd. Jose Luis Zamorano a billentyűbetegségek esetén alkalmazott 3D echocardiographia értelmét világítja majd meg. Frank Ruschitzka az ESC Heart Failure Association következő elnöke a „The Heart Failure Specialist of Tomorrow” című előadásában a specialistaképzés fontosságáról beszél majd. Petar Seferovic a heveny szívelégtelenség témáját tekinti át. George Andrikopoulos   Az X-VeRT study kapcsán ad majd elő az új orális anticoagulánsok használatáról. Kurt Huber a strukturális szívbetegségekben végzett beavatkozások (TAVI, PFO- and bal pitvari fülcse zárás) során alkalmazott antithrombotikus stratégiákat veszi sorra. Thierry Ferreira és Aldo Maggioni az ESC/MKT közös szekciójában az EORP regiszterek értelméről, eredményeiről beszél majd. Dirk Duncker a fizikai edzés és a szív működésének kapcsolatát elemzi. Harald Kaemmerer pedig a congenitalis szívhibákhoz és az Eisenmenger syndromához csatlakozó pulmonalis hypertonia kezelését, ellátási feladatait veszi sorra.

  A tucat nemzetközi előadóhoz a hazai előadók, szekciók képesek lesznek felzárkózni, hiszen olyan új és izgalmas területek, mint a TAVI, az invazív kardiológiai, elektrofiziológiai tevékenységek, a szívelégtelenség kezelésének fordulatai, a szakdolgozók fóruma, a kísérletes kardiológia eredményei, az interaktív esetbemutatások egyaránt az Önök épülésére szolgálnak majd. 56 ifjúsági előadáskivonatból választotta ki a Tudományos Bizottság azt a 12 előadást, akik megmérkőznek majd a legjobb fiatal címéért és jutalmáért. Idén először kerül megrendezésre Borbola József Professzor Úr és mások kezdeményezésére a Nyugdíjas Kardiológusok Szekciója. Amint már megszokhatták, idén is rengeteg határon túli tagtársunk látogat el a konferenciára, és tart előadást Erdély, Kárpátalja, Délvidék, Felvidék képviseletében. 

  A program bizonyára kissé zsúfoltnak tűnik majd Önöknek, az ebédidőről lemondtunk. A könnyebb tájékozódást idén is segíti majd – reményeink szerint – az okostelefonról, táblagépről kezelhető programtervező. A sziporkázás már szerdán elkezdődik, a legnagyobbak előadásai a szerda délutáni “Honorary Member” szekcióban hangzanak majd el, tehát nem érdemes a szerdai napról lemaradni!
  Minden tagtársunkat és minden érdeklődőt szeretettel várunk a Kongresszusra, jöjjenek el, vegyenek részt hazánk legnagyobb orvosi rendezvényén. A tudományos előadások mellett számos egyéb programmal színesítenénk a rendezvényt, tervezzük szakemberek számára szervezett, díjazott újraélesztési verseny megvalósítását, és ha valaki a tudományon kívül mozgásra is gondol, MKT-s egyenmezben rendezett kerékpározásra készülünk. A kerékpárok Budapest-Füred-Budapest irányú szállítását és a kongresszus helyszínén őrzött tárolását is megszervezzük. Amennyiben ezt a lehetőséget valaki igénybe kívánja venni, kérjük emailben jelezze (titkarsag@mkardio.hu). Felhívnánk a kedvező árú szálláslehetőségekre is a figyelmet, a címlista megtalálható honlapunkon.
  Végül szeretnénk köszönetünket kifejezni a szervezők-rendezők-résztvevők hadán túl szponzorainknak, akik nélkül a konferenciát nem tudnánk megrendezni.  

  Dr. Kiss Róbert Gábor

  Tekintse meg Tudományos Programunkat itt! www.mkardio.hu/programnaptar2015>> Figyelem! Előzetes program. A program változtatás jogát fenntartjuk.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  TUDOMÁNYOS KONGRESSZUSUNK ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ PROGRAMJA 2015 
  pdf
   2015.04.29. 0,194 Mb

Vissza