Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Édes István professzor kapta az ez évi Semmelweis-díjat
  2014.03.16. - MKT - Hírkategória: Általános
  Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Semmelweis-díjjal tüntette ki Édes István professzort, a Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézetének igazgatóját, a Magyar Kardiológusok Társasága korábbi elnökét. A díjat az kaphatja, aki az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, illetve tevékenységével jelentősen hozzájárult ilyen eredmény eléréséhez. 

  Az idén 20 éve annak, hogy Édes professzor átvette  a kardiológia irányítását a Debreceni Egyetemen. Ezt a két évtizedet minden bizonnyal "arany korszakként" emlegetik majd a Klinika történetében: az épület, a műszerpark elképesztő fejlesztése mellett sikerült olyan szellemi tőkét is felsorakoztatnia, ami lehetővé teszi a teljes profilú modern klinikai kardiológia művelését. Ezek az évek azonban nemcsak a debreceni klinika, de az egész hazai kardiológia példátlan virágzásának időszaka is, amelyben Édes professzor munkája, érdemei szintén megkérdőjelezhetetlenek. Az ország egyik legnagyobb intézményének vezetése mellett éveken át a Kardiológus Szakmai Kollégium Elnökeként meghatározó szerepe volt a modern kardiológia igényeit, az új eljárásokat is figyelembe vevő finanszírozási környezet kialakításában. Ez teremtette meg a korábban elképzelhetetlennek tartott ütemű fejlődés lehetőségét, azt, hogy a gyógyászatnak ezt a területét ma-a külföld által is elismerten- világszínvonalon művelhessük. A Magyar Kardiológusok Társasága Elnökeként 3 éven keresztül dolgozott ugyanezzel a magával ragadó lendületettel, elszántsággal és páratlan munkabírással, jelentősen növelve a magyar kardiológia nemzetközi elismertségét.   

  A Semmelweis-díjhoz a Magyar Kardiológusok Társasága nevében szívből gratulálunk sok sikert és jó egészséget kívánva a további alkotó munkához.  

  Csanádi Zoltán, Kiss Róbert Gábor, Becker Dávid

Vissza