Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki évzáró üzenet
  2013.12.17. - MKT Elnöke, Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor - Hírkategória: Elnöki oldal
  Kedves Barátaim!

  A kardiológia és ezen belül a magyar kardiológia virágkorát, reneszánszát éli, Társaságunk erős és elismert. Azonban a társadalomban lejátszódó folyamatokra válaszokat kell találnunk, hogy megtarthassuk szakmai tekintélyünket és az orvostársadalomban betöltött vezető szerepünket. Az elvándorlás és az agyelszívás Társaságunk fiatal tagjait, orvosokat, szakdolgozókat egyaránt érinti. A Társaság korfája a nyugdíjas korú tagok felé mozdult el, sok fiatal hagy el bennünket. Ugyanakkor a fiatalok sokkal felnőttebbek, érettebbek, motiváltabbak, képzettebbek, mint a mi korosztályunk volt annak idején.
  A szegregáció a kardiológusok körein belül is megfigyelhető, a néhány kiváló műhely, és a fennmaradásért küzdő végek között a szakadék napról napra nő, nem elsősorban a szakmaiság különbségei, hanem a lehetőségek miatt. A Társaság eddigi sikereit a teljesítményével, a magas színvonalú munkájával érte el és semmi mással. Úgy gondolom, nekünk továbbra is ebben, a teljesítményünkben kell erősnek maradnunk, ebben vagyunk jók, tehetségesek. Elnökségünkben vannak tekintélyes kardiológus kollégák, de mindannyian teljesítményelvűen és nem tekintélyelvűen élünk és dolgozunk. A teljesítmény elve az egyetlen helyes út, és ilyen értelemben példamutató irány kell maradjon Társaságon belül és kívül egyaránt. Egy másik elsöprő lendületű folyamat a körülöttünk lévő világban az információéhség, a webéhség megjelenése. Röpke néhány év alatt mi magunknak, de a betegeinknek is az élete átalakult, hiszen az információ közvetlenül érkezik a szemünkbe, fülünkbe, sokszor kéretlenül, sokszor inkorrekt tartalmakkal. Rengeteg hang csendült fel, számos hang ezek közül nem tiszta hang.

  A Társaság múlhatatlan kötelessége, hogy mi a szakmaiság tiszta és erős hangján folyamatosan jelen legyünk és kihallhatóan megjelenjünk ebben a csivitelésben. Ehhez sok mindent át kell alakítanunk az életünkben, kommunikációs stratégiánkban, webfelületeinken. Az én számomra a periódusomban ez kiemelt prioritás. Ez a munka kezdetét vette és jól halad, a 2014-es Füredi Kongresszusra első gyümölcsei beérnek. A Társaság remek évet zárt, sok sikeres, kiváló szakmai tartalmú rendezvény, webinár, nemzetközi ajánlás fémjelzi a munkát. Ez az az év, amikor egy magyar kardiológus, Maurovich – Horvath Pál közülünk elsőként elnyerte a Lendület pályázatot. Ez az év az, amikor két fiatal és tehetséges magyar kardiológus, Aradi Dániel és Komócsi András tollából európai ajánlás születhetett. Ez az az év, amikor a hazai ikerkutatás a Tárnoki ikrek révén nemzetközi sikerre vezetett. Van mire büszkének lennünk. Európa és az európa kardiológusok egyre inkább elfogadnak, egyenrangú partnernek tekintenek bennünket, bevonnak aktivitásokba, és nem utolsósorban rengetegen támogatják jelöltünket az ESC választáson.   Köszönöm a sok segítséget előző Elnök Úrnak, Főtitkár Úrnak, az Elnökség, a Tanácsadó Testület a Társaság minden tagjának, és nem utolsósorban segítőinknek, a titkárság remek dolgozóinak.  

  Békés, boldog Karácsonyt és eredményes, egészségben töltött Újesztendőt kívánok Önöknek!  

  Dr. Kiss Róbert Gábor

Vissza