Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Meghívó Prof Arthur Moss előadására (University of Rochester, NY)
  2013.11.04. - MKT - Hírkategória: Elnöki oldal
  Kedves Barátaink! 

  Sok szeretettel hívunk meg a Semmelweis Egyetem és a Magyar Kardiológusok Társasága nevében minden érdeklődőt Prof Arthur Moss (University of Rochester, New York) előadására.
  Előadásának címe: "The Role of MADIT Trials in the Treatment of the Sudden Cardiac Death and Heart Failure". 

  Időpont és helyszín: 2013. november 14. csütörtök 17-óra
  Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika előadóterme

  Arthur Moss munkássága a MADIT vizsgálatokon át alapvetően segítette az eszközös kezelés elterjedését  a hirtelen szívhalál és a szívelégtelenség kezelésében.
  Dr. Arthur Moss professzor urat - a Semmelweis Egyetemmel hosszabb ideje történő szoros együttműködése végett az Egyetemünk által adományozható egyik legmagasabb kitüntetésre  - „Doctor Honoris Causa” címre terjesztettük fel, amelynek átadására érkezik Magyarországra.    

  Dr. Merkely Béla és Dr. Kiss Róbert Gábor


  Arthur Moss tudományos önéletrajza  


  Dr. Arthur Moss orvosi diplomáját 1957-ben szerezte a Harvardi Orvosi Egyetemen. Rezidens éveit a Massachussetts General Hospitalban töltötte, majd a Rochesteri egyetemen kapott fellowship pozíciót, ahol kardiológusként és kutatóként mindmáig dolgozik. Klinikai kutatásait a US Navy-nél kezdte, az 1000 Aviator epidemiológiai vizsgálattal. Ezen kutatás során ismerte fel az utánkövetéses vizsgálatok jelentőségét. Professor Moss kutatási területeinek középpontjában a genetikus és szerzett szívritmuszavarok, az akut és krónikus szívbetegségek, a hirtelen szívhalál megelőzése, az implantálható cardioverter defibrillátor (ICD), és kardiális reszinkronizációs kezelés (CRT) állnak. Munkássága során létrehozta a multicentrikus nemzetközi klinikai kutatócsoportot, és elindította a MADIT (Multicenter Automated Implanted Defibrillator Trials) klinikai vizsgálatokat. A MADIT vizsgálatokban végzett eredményei alapján nevéhez fűződik a hirtelen szívhalál megelőzésében ma már elsőként választandó implantálható cardioverter defibrillátor (ICD) klinikai eredményességének megalapozása, valamint az ICD implantáció elterjedése. Mindemellett számos további nemzetközi publikációval járult hozzá a kardiológia fejlődéséhez, így a szívkoszorúérbetegség rizikófaktorainak, valamint a lipid és thrombotikus faktorok vizsgálataival egyaránt. Vezetése alatt létrehozta a hosszú QT-szindrómával rendelkező betegek első regiszterét, a regiszterben végzett vizsgálataival megalapozta a genetikus, és szerzett hosszú QT-szindrómás betegek kezelését. Összes nemzetközi publikációjának száma 622, 4 könyvet és számos könyvfejezetet írt. Közleményeinek független idézettsége meghaladja a 20 ezret. Számos újság reviewere, mint pl. a New England Journal of Medicine (NEJM), a Journal of American Medical Association (JAMA), Circulation, Journal of American College of Cardiology (JACC), ezen túlmenően a Journal of the American College of Cardiology, The American Journal of Cardiology, a Heart Rhythm, és a Journal of Cardiovascular Electrophysiology szerkesztőbizottságának a tagja, valamint az Annals of Noninvasive Electrocardiology főszerkesztője.  
  A Semmelweis Egyetemmel 2007-ben kezdte tudományos együttműködését a hirtelen szívhalál és szívelégtelenség, valamint annak nem-gyógyszeres kezelésének témakörében. A kialakuló kutatási kollaboráció során mindeddig számos közös tudományos közlemény került elfogadásra magas impakt faktorú, nemzetközi peer-reviewed újságokban (Journal of American College of Cardiology, European Heart Journal, JACC Cardiovascular Imaging, Heart Rhythm). Továbbá mintegy 20 közös nemzetközi és hazai absztrakt került bemutatásra nemzetközi konferenciákon. Legújabb közös eredményünk a reszinkronizációs kezelés alkalmazása megtartott bal kamrai ejekciós frakciójú betegekben, valamint a jobb Tawara szár blokkos betegek reszinkronizációs válaszának vizsgálata.

Vissza