Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Magyar Kardiológusok Társasága elnökének köszöntője
  2013.04.26. - MKT, Prof. Dr. Merkely Béla - Hírkategória: Elnöki oldal
  Kedves Kolléganők és Kollégák!  

  Az idei éves balatonfüredi kongresszusunk a jelenlegi elnökség harmadik, és egyben utolsó kongresszusa. Hagyománnyá vált, hogy a kongresszusi megnyitóját az Anna Grand Hotel dísztermében rendezzük meg és azon az Európai Kardiológusok Társasága (ESC) vezetőségének rangos delegációja is részt vesz.
  Az idei megnyitón Panos Vardas és Michel Komajda professzorok, az ESC jelenlegi, illetve előző elnökei is jelen lesznek, akik immár évek óta Társaságunk tiszteletbeli tagjai. Fausto Pinto professzort pedig, aki az ESC leendő elnöke, idén avathatjuk az MKT tiszteletbeli tagjává Balatonfüreden.  

  Tiszteletbeli tagunkká 2013-ban további három neves kardiológust avatunk: Robert Hatala nemzetközileg elismert aritmológust; Rosa Sicari neves szívultrahanggal foglalkozó szakembert; és George Radda professzort, aki a molekuláris szintű kardiológiai képalkotás elismert kutatója.  

  Míg 2012-ben a korábbi MKT elnökök munkáját köszöntük meg az „MKT Aranyérmek” átadásával, idén azon elnökségi tagok részesülnek kitüntetésben, akik több cikluson keresztül dolgoztak a Magyar Kardiológusok Társaságáért. Ők az "MKT Ezüstérem" kitüntetést vehetik majd át. Az ő munkájukon kívül, Kudász József iskolateremtő munkásságáról is megemlékezünk egy emlékelőadás keretében. 

  Mint az MKT elnöke, ezúton szeretném felhívni a figyelmüket a szerdai nap kiemelt fontosságára. Társaságunk Éves Kongresszusának Megnyitóját 2013. május 8-án, szerdán délután két órától tartjuk. Szeretnénk, ha minél többen jelen lennénk ezen az ünnepélyes rendezvényen. Szeretettel várunk minden érdeklődőt és aktív résztvevőt a Magyar Kardiológusok Társaságának 2013. Évi Tudományos Kongresszusának programjain és ezúton is hasznos időtöltést kívánok!    

  Prof. Dr. Merkely Béla
  az MKT elnöke

Vissza