Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

gyógyszeripari információk

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elhunyt Dr. Apró Dezső
  2012.06.08. - MKT - Hírkategória: Általános
   Dr. Apró Dezső (1963-2012)A Magyar Kardiológusok Társaságának Elnöksége, Tanácsadó Testülete és a Balatonfüredi Állami Szívkórház mély megrendüléssel tudatja, hogy Dr. Apró Dezső kardiológus főorvos 2012. június 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

  Dr. Apró Dezső 1990 és 2003 között a Zala Megyei Kórházban dolgozott. Számos modern diagnosztikus és terápiás technikát honosított meg az intézményben, 1995-től a Coronaria őrző vezetésével, majd az aktív kardiológiai részleg, illetve az ambulanciák és szakrendelések részlegvezetésével bízták meg.
  Munkássága egy időbe esett az intervenciós kardiológia elterjedésével, ő végezte el országunkban az első önálló rescue PTCA-t acut myocardialis infarktusban.
  Dr. Apró Dezső részt vett a primer PCI központok kialakításában és szakmai vezetésében; 2003-tól a Balatonfüredi Állami Szívkórház, majd 2005-től a Szolnok Megyei Kórház hemodinamikai laborját is ő vezette. 1997-ben beválasztották a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) Echocardiográfiás munkacsoportjának vezetőségébe, közreműködésével alakult meg a MKT Felnőtt kongenitális vitiumokkal foglalkozó munkacsoportja, melynek alapító és egyben vezetőségi tagja is volt. 2004-től az MKT invazív kardiológiai munkacsoportjának vezetőségi tagja. 2007-2010 között az MKT elnökségi tagja, kincstárnoka volt.

  Dr. Apró Dezső munkássága alapvető fontosságú volt a magyarországi regionális szívinfarktus-ellátás megszervezésében és működtetésében. Apró doktor mind kollégái, mind betegei által megbecsült orvos volt, aki tisztességgel, szakmai alázattal és szeretettel végezte gyógyító munkáját.

  Dr. Apró Dezső temetése 2012. június 9-én 11.00 órakor lesz Zalaegerszegen (Göcseji út 6).
  Emlékét örökre megőrizzük! Nyugodjon békében!

  A Magyar Kardiológusok Társasága tagjainak nevében
  Prof. Dr. Merkely Béla
  az MKT elnöke

Vissza