Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Új évi köszöntő
  2012.01.04. - Prof. Dr. Merkely Béla, Prof. Dr. Tóth Kálmán - Hírkategória: Általános
  Kedves Barátaink,

  Az új év megkezdése mindig jó alkalom a számvetésre. Ilyenkor érdemes gondolatban ismét végigjárnunk az utat, melyen év közben haladtunk.

  A Magyar Kardiológusok Társasága nemzetközi ismertsége és elismertsége 2011-ben is tovább nőtt, jelentősége megkérdőjelezhetetlenné vált az Európai Kardiológus Társaságban.

  Májusban az éves balatonfüredi kongresszusunkon tiszteletbeli tagunkká avathattuk az európai társaság jelenlegi elnökét, Michel Komajda professzort. Az ESC Éves Kongresszusán Párizsban 261 magyar résztvevő volt jelen és 26 magyar absztrakt került elfogadásra. Szeptemberben 21 európai ország részvételével megrendeztük az Alpok Adria Kongresszust, mely az előző éviekhez képest nagyobb érdeklődésre tartott számot. Júliusban az Indiai Kardiovaszkuláris Társaság, novemberben pedig a Török Kardiológusok Társaságának százfős delegációja látogatott el hozzánk, hogy egynapos együttes ülést tartsanak velünk Budapesten. Végül, december elején vendéglátói lehettünk az EUROECHO kongresszusnak, mely részvételi rekordot döntött. A budapesti Euroecho kongresszuson 20 magyar előadás, 9 magyar elnöklés és 11 magyar poszter volt, és a rendezvényre ismét hazánkba látogatott az ESC elnöke, Michel Komajda professzor.

  Reményeink szerint 2012-ben folytathatjuk az utat, melyet közösen kezdtünk meg.

  A Magyar Kardiológusok Társasága hazai és nemzetközi aktivitása, valamint több mint 3000 tagja révén az egyik legnagyobb magyar orvos szakmai szervezet. Fontosnak tartjuk, hogy eredményeink, gyógyító munkánk és megjelenésünk - a folytatólagosságot megőrizve - híven tükrözzék a magyar orvostudományban betöltött szerepünket.

  Ezekkel a gondolatokkal kívánunk minden kedves Tagtársunknak boldog, sikerekben gazdag új esztendőt!

  Prof. Dr. Merkely Béla, az MKT Elnöke
  s.k.

  Prof. Dr. Tóth Kálmán, az MKT Főtitkára
  s.k

Vissza