Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZenecaBAYERegisMedtronicMERCKMSD

A(z) az MKT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a 18. Nemzetközi Alpok Adria Kongresszusról
  2010.10.12. - MKT, dr. Wagner Vince - Hírkategória: Általános
  Idén szeptember 16–18-a között immáron másodszor került Bécsben megrendezésre a 18. Nemzetközi Alpok Adria Találkozó és Kardiológiai Kongresszus.
  A szervezők a nagy múltra visszatekintő tudományos esemény szokásához híven a tapasztalt kardiológus kollegák számára kívántak különleges hangulatú találkozót szervezni, amely során nagy hangsúlyt fektettek a fiatal – az Alpok Adria nemzetek országaiból származó – kollegák bevonására.

  A konferencia programja a teljes non-invazív és invazív kardiológiai spektrumot lefedte; kiemelve az új eszközös terápiákat, a pitvarfibrilláció és az antikoaguláció aktuális kérdéseit és a diabétesz kardiális hatásait egyaránt.
  Megbeszélésre kerültek az akut koronária szindróma és szívelégtelenség kezelésének legújabb aspektusai és kérdesei, az aritmológiában használt ritmuszavar terápia újdonságai és nem utolsó sorban az akut myokardiális infarktus országok szerinti ellátási szervezettsége és lebonyolítása. Mindezek mellett a találkozó fókuszában mégis az elmúlt egy év kardiológiai vívmányai és újdonságai álltak, melyre a konferencia alcímét adó mondat „New Developments is Cardiology” is utalt. Kurt Hubert professzor által vezetett négytagú helyi szervezőbizottság mellett munkájukat a harmincegy tagú nemzetközi tudományos bizottság segítette, melyben Prof. Dr. Merkely Béla, Prof. Dr. Csanády Miklós és Dr. Gellér László is helyet foglalnak.

  A három teljes napot kitöltő kongresszuson mindenki számára érezhető volt a hazai kollegák részvételi aktivitása; összesen négy előadás, ötvenegy beküldött és elfogadott absztrakt mellett Merkely Béla professzor az MKT elnökeként két alkalommal töltött be üléselnöki posztot.
  A konferencia résztvevőinek a sűrű és igen aktuális problémákat felvető előadások és poszter prezentációk között volt idejük meglátogatni Bécs közeli történelmi látnivalóit. A KRKA cég által szervezett és támogatott esemény maradandó élményt nyújtott valamennyi fiatal kardiológus résztvevő számára.

  dr. Wagner Vince
  Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ
  Budapest

Vissza