Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Kiemelt támogatóink

Partnereink

gyógyszeripari információk

AstraZeneca BAYER egis Medtronic MERCK

Az MKT legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • Ünnepélyes megnyitó
  2021.10.14. - MKT - Hírkategória: Általános

  Tegnap délután a megnyitóval hivatalosan kezdetét vette a Magyar Kardiológusok Társasága 2021. évi Tudományos Kongresszusa. A Himnusz előadásában a balatonfüredi iskolakórus kísérte a résztvevőket, majd Csanádi Zoltán professzor köszöntötte a hallgatóságot, beszédében kiemelve, hogy Balatonfüred 65 éve helyszíne a Társaság rendezvényének. A kerek évfordulóra tekintettel ültették el a „Szívek Fája” tulipánfát aznap a Tagore sétányon, ami a múlt és a jövő közötti kapocs, ahogy dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere említette beszédében. Veress Gábor professzor, a Balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgatója felidézte, hogy 1925-ben hozták Balatonfüredre az orvosheteket, s ezek folytatása napjainkban az MKT kongresszusa is. Ezt követően kerültek átadásra a Társaság kitüntetései: a 2020. évi „MKT aranyérem” kitüntetettje, Tóth Kálmán professzor betegsége miatt nem volt jelen, a 2020. évi „MKT ezüstérem” dr. Kerkovits András és Tomcsányi János professzor, a 2021. évi „MKT ezüstérem” dr. Karlócai Kristóf részére. Végül dr. Duray Gábor köszöntötte Préda István professzort 80. születésnapja alkalmából.

  A Zárday Imre-emlékérem díjazottja, Tóth Kálmán professzor előadására, a díj átvételére a jövő évben kerülhet sor.

  A program a díjátadásokkal folytatódott: a Cardiologia Hungarica 2019. és 2020. év Legjobb Eredeti Közlemény Díját dr. Fábián Alexandra és dr. Voith László, a 2019. és 2020. év Legjobb Esetismertetés Díját dr. Tajti Péter és dr. Csányi Beáta kapták. A Lozsádi Norbert Ifjúsági Díjat 2020. évre dr. Czimbalmos Csilla, 2021. évre dr. Fülöp Gábor Áron vehette át. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Richter Gedeon Nyrt. közös Díját 2020. évben dr. Ruppert Mihály, a 2021. évben dr. Kovács Attila, a 15 éves Jubileumi Díjat pedig dr. Radovits Tamás részére ítélték.

  A szünetet követően a tiszteletbeli tagok előadásaival folytatódott a program: Branko Beleslin professzort Varga Albert professzor laudálta, Tomas Jernberg professzort Jánosi András professzor köszöntötte, Adam Witkowski professzort Merkely Béla professzor méltatta.

Vissza